Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ανάγκη κοινού μετώπου με εργάτες - αγρότες

Τα προβλήματα των ΕΒΕ στην πρώτη γραμμή της Συνδιάσκεψης

Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, όπως η πτώση της τζίρου, η φορολογική επιβάρυνση, η κατάργηση της βιοτεχνικής χρηματοδότησης, η απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά., αναδείχτηκαν στην ολομέλεια της "Δημοκρατικής Κίνησης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων" (ΔΗΚΕΒΕ) Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, στα πλαίσια της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα γίνει στην Αθήνα στις 30 και 31 Μάη.

Στις εισηγήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν στην ολομέλεια, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη κοινού μετώπου πάλης των ΕΒΕ με τους εργαζόμενους και τη μικρή αγροτιά για τη λύση των κοινών προβλημάτων και την αντιμετώπιση της πολιτικής επίθεσης της κυβέρνησης, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.Η ανάγκη συντονισμού των αγώνων στηρίζεται και στο γεγονός ότι στην Καρδίτσα συντρέχουν και ιδιαίτεροι λόγοι:

  • Ο κύριος όγκος των ΕΒΕ κατάγεται άμεσα ή έμμεσα από την εργατική τάξη ή την αγροτιά. Ανεργοι εργάτες ή ξεριζωμένοι αγρότες εντάσσονται στους ΕΒΕ και κατεστραμμένοι ΕΒΕ εντάσσονται - αν βρουν δουλιά - στην εργατική τάξη. Ακόμα, αρκετοί εργάτες και αγρότες είναι ταυτόχρονα και ΕΒΕ.
  • Το εισόδημα των ΕΒΕ εξαρτάται κυρίως - αν όχι αποκλειστικά - απ' το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των αγροτών, που είναι οι πελάτες τους.Σημειώθηκε, επίσης, ότι γίνονται βήματα για την οικοδόμηση του κοινού μετώπου, όπως η έκφραση αλληλεγγύης των ΕΒΕ στον αγώνα των εργαζομένων στην Ενωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, το κλείσιμο των καταστημάτων σαν συμπαράταξη στις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά δε φτάνουν. Υπογραμμίστηκε πως χρειάζεται επίμονη και συντονισμένη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπογραμμίστηκε δε ότι το κύριο βάρος της δουλιάς πέφτει στα μέλη και τους φίλους της ΔΗΚΕΒΕ, στην πρωτοπόρα δράση της στο σωματείο, στο σύλλογο, στους χώρους δουλιάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ