Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
"Παγώνει" η προμήθεια του ΥΕΝ για τα ελικόπτερα

Το πάγωμα κάθε διαδικασίας για την προμήθεια των ελικοπτέρων του ΥΕΝ διέταξε χτες ο πρόεδρος του Ε τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την προηγούμενη βδομάδα ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΑΒΙΑΕΞΠΟΡΤ.

Η προσφυγή κατατέθηκε με αφορμή την εξέλιξη στο διαγωνισμό των ελικοπτέρων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και το νέο διαγωνισμό επίσης προμήθειας ελικοπτέρων από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΑΒΙΑΕΞΠΟΡΤ, με την προσφυγή ζητείται: Η ακύρωση της απόφασης που απέκλειε την προσφορά της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία ούτε καν εξετάστηκε. Η ακύρωση της προτιμηθείσης προσφοράς, επειδή ήταν εκτός προδιαγραφών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να διαφωνήσουν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που παρέμειναν στη Διακομματική Επιτροπή. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ανταγωνίστρια εταιρία πρόσφερε τελικά βάσει των προδιαγραφών σε 18-24 μήνες έξι ελικόπτερα αντί 37 δισ. δρχ., ενώ η ΑΒΙΑΕΞΠΟΡΤ ήταν σε θέση να παραδώσει σε 9 μήνες έξι ελικόπτερα "μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα" μόνο με 10,5 δισ. δρχ.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για την προμήθεια 4 ελικοπτέρων - νοσοκομειακών, ο εκπρόσωπος της εταιρίας σημειώνει ότι με χρήματα που προβλέπονται γι' αυτή την προμήθεια, η εταιρία του μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερα ελικόπτερα με ολόκληρο κινητό χειρουργείο και 4 κρεβάτια ανάνηψης, με χρόνο παράδοσης τους 9 μήνες, αντί των 12 - 18 που προδιαγράφει το υπουργείο. Στο διαγωνισμό αυτό η εταιρία δεν μπορεί να πάρει μέρος, επειδή τα 40 ελικοδρόμια που έχουν κατασκευαστεί σε νησιά είναι κατάλληλα μόνο για μικρά ελικόπτερα. Το κόστος της επέκτασης των ελικοδρομίων, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν είναι σημαντικό σε σχέση με το κόστος προμήθειας των ελικοπτέρων, ενώ τα μικρά ελικόπτερα δε θα μπορούν να πετάξουν με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ