Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φυλακισμένος αυτοκράτορας και απόδραση

"Ο τελευταίος αυτοκράτορας" που θα παρουσιαστεί από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.45, ήταν και η τελευταία εμπνευσμένη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Μια ταινία που τιμήθηκε με 9 Οσκαρ, που αγαπήθηκε από το κοινό, μια ταινία, που δε θέλησε να μοιάζει ιστορική ή επική αλλά περισσότερο θεαματική και ανθρώπινη. Πρόκειται για την ιστορία του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας, του Που - Γι, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία τριών ετών, έζησε κλεισμένος σε ορατά και αόρατα τείχη, δεν έμαθε τίποτε από την πραγματική ζωή και, τελικά πέθανε κηπουρός.

Από το STAR στις 21.00 "Απόδραση από το Αλκατράζ" του Ντον Σίγκελ.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αφηγείται τη θεαματική απόδραση μιας ομάδας φυλακισμένων από το Αλκατράζ, που ως τότε θεωρούνταν η πιο ασφαλής φυλακή του κόσμου. Αλλα όπως συμβαίνει πάντοτε, κάποιες ρωγμές στο σύστημα επιτρέπουν την φυγή, την απόδραση. Και κάποιοι απελπισμένοι και οπλισμένοι με τρομακτική τόλμη, την αποτολμούν, γνωρίζοντας τις συνέπειες και τη σκληρή αναμέτρηση με τους "έξω", που τους περιμένουν. Με τον Κλιντ Ιστγουντ.

Από την ΕΤ - 1 στις 21.10 "Ενα ντιβάνι στη Νέα Υόρκη" του Σάνταλ Ακερμαν. Μια ελαφρόμυαλη Γαλλίδα, που ζει στο διαμέρισμα ενός ψυχαναλυτή που έχει πάει διακοπές, αποφασίζει να περάσει την ώρα της, ψυχαναλύοντας τους πελάτες του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο τελευταίος θα γυρίσει ξαφνικά και επειδή δεν τον γνωρίζει η φιλοξενούμενή του, θα υποδυθεί τον πελάτη και θα αφήσει την άσχετη αλλά χαριτωμένη γυναίκα να του κάνει ανάλυση... και ψυχανάλυση. Με τους Γουίλιαμ Χαρτ και Ζουλιέτ Μπινός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ