Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Ενότητα ενάντια στον κοινό εχθρό

Συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τον Πρόεδρο της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων Γεωργίας Π. Γεωργάντζε και επίσης με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΕΚΡ, με επικεφαλής τον Α' Γραμματέα της ΚΕ Β. Τιούλκιν

Συνάντηση είχε, χτες, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, με τον Πρόεδρο της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων Γεωργίας Παντελέμων Γεωργάντζε και με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΕΚΡ- Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - της οποίας επικεφαλής είναι ο Α Γραμματέας της ΚΕ Βίκτορ Τιούλκιν.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τη ΓΓ της ΚΕ ο Παντελέμων Γεωργάντζε δήλωσε στον "Ρ": "Αντιμετωπίζω, κατ' αρχήν, αυτή τη συνάντηση που γίνεται στην Αθήνα, κομμουνιστικά, δηλαδή με μεγάλη αισιοδοξία και έχω πολλές προσδοκίες από αυτήν. Ηρθαμε, επίσης, εδώ για να πούμε και για την κατάσταση που επικρατεί, σήμερα, στη Γεωργία, όπου κυβερνά ακόμα το πρώην μέλος του ΠΓ του ΚΚΣΕ, ο Εντουαρντ Σεβαρντνάτζε, ο "διπλωμάτης". Θέλω να ευχαριστήσω τους Ελληνες κομμουνιστές και τη συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα γιατί αγωνίζονται για την προώθηση της προσπάθειας ενότητας των κομμουνιστών σε όλο τον κόσμο. Βλέπετε τι γίνεται σήμερα στη Σοβιετική Ενωση: ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και ξεσηκώνεται. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητο να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορεί να προωθηθεί ο ξεσηκωμός του κόσμου που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση της Σοβιετικής Ενωσης".

Ο Βίκτορ Τιούλκιν

Δήλωση στο "Ρ" έκανε, μετά το τέλος της συνάντησής του με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και ο Βίκτορ Τιούλκιν: "Ηρθαμε στην επέτειο του ΚΚΕ, όμως, όπως έλεγε και ο Λένιν στις επετείους το καλύτερο από όλα είναι να επικεντρώνεις την προσοχή σου στα ζητήματα που δεν έχουν λυθεί. Γι' αυτό σε αυτή τη συνάντηση δε θα πούμε εορταστικούς λόγους και ευχές αλλά θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε σε άμεσα ζητήματα. Εάν κάνουμε έστω και ένα μικρό βήμα στον κοινό αγώνα της ενότητας ενάντια στον κοινό μας εχθρό, τον ιμπεριαλισμό, τότε θα θεωρήσουμε ότι είναι το καλύτερο δώρο και για το ΚΚΕ και για όλα τα κομμουνιστικά κόμματα. Συγχαίροντας, πάλι, τους Ελληνες κομμουνιστές για την επέτειό τους, θέλουμε να τους πούμε ότι οι κομμουνιστές δε θα υποχωρήσουν από το δρόμο που έχουν επιλέξει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ