Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΔΕΗ
Και ένα και δύο και... έξι ψηφοδέλτια!

Τα φαινόμενα εκφυλισμού και διαφθοράς καταγγέλλει η ΕΣΚ και καλεί τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της

Ούτε ένα, ούτε δύο.., αλλά έξι (!) ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη ΔΕΗ, ενόψει των εκλογών στην ΕΤΕ (Ενωση Τεχνικών) και στην ΕΔΟΠ (Ενωση Διοικητικού Προσωπικού), ενώ ακολουθεί η ΔΑΚΕ με... μόλις δύο ψηφοδέλτια! Και ενώ ένας ιδιότυπος εμφύλιος μαίνεται ανάμεσα στις φατρίες με ανακοινώσεις, αλισβερίσια και έντονο παρασκήνιο, εκείνο που παραμένει εκτός "βεληνεκούς" για τις δυνάμεις αυτές είναι τα προβλήματα των εργαζομένων που οξύνονται, όπως παρατηρεί σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΔΕΗ.

"Βέβαια - επισημαίνει η παράταξη - δεν περίμενε κανείς από τις παρατάξεις που οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ στην απραξία και στην υποταγή, ότι θα προετοίμαζαν τους εργαζόμενους για την αντεπίθεση σ' αυτή την πολιτική και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης. Αλλος είναι ο ρόλος που τους έχει ανατεθεί και σ' αυτόν ανταποκρίνονται". Σύμφωνα με την ΕΣΚ, στόχος των πολλών ψηφοδελτίων είναι "το ψάρεμα με πολλά ψηφοδέλτια","η υφαρπαγή της ψήφου των εργαζομένων, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τις καρέκλες τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα, για τις προσωπικές συναλλαγές με τη διοίκηση και την κυβέρνηση, για να οδηγήσουν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων σε ανώδυνα για την πολιτική της κυβέρνησης κανάλια".

Σ' αυτό το αλισβερίσι, σύμφωνα με την ΕΣΚ, συμμετέχουν στελέχη και βουλευτές, δήθεν εκπρόσωποι των εργαζομένων για το "μοίρασμα της συνδικαλιστικής πίτας, ώστε αργότερα να έχουν τα στηρίγματά τους στις δύσκολες μέρες του ξεπουλήματος της ΔΕΗ".

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποια παράταξη στάθηκε δίπλα τους, ποιος τους ενημέρωνε και ποιοι έπαιρναν πρωτοβουλίες για συσπειρώσεις από τα κάτω. Να υπερψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές τους συνδυασμούς της σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, για τη δημιουργία προϋποθέσεων εξάλειψης των φαινομένων της διαφθοράς, για ταξικά σωματεία κυματοθραύστες των κυβερνητικών επιλογών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέδριο νοθείας και εγκλωβισμού των αναπήρων (2003-02-19 00:00:00.0)
Πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση (1998-02-07 00:00:00.0)
"Διάλογο" αντί κινητοποίηση (1997-06-03 00:00:00.0)
"Αλλοιώνουν" τα αποτελέσματα στους συνεταιρισμούς! (1997-04-24 00:00:00.0)
Η ΕΣΚ - ΔΕΗ προειδοποιεί (1996-05-22 00:00:00.0)
Πού 'ντο, πού 'ντο το προεδρείο; (1995-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ