Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αλλοιώνουν" τα αποτελέσματα στους συνεταιρισμούς!

Με πρακτικές καταδικασμένες από τους ίδιους τους αγρότες, τα κόμματα του δικομματισμού, και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να υφαρπάξουν τις διοικήσεις των Ενώσεων Συνεταιρισμών και των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ)

Αλλους αντιπροσώπους και άλλα προγράμματα ψήφισαν οι αγρότες στις πρωτοβάθμιες αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, όμως διαφορετικά αποτελέσματα προκύπτουν στις εκλογές που έγιναν για τις νέες διοικήσεις στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και αντιπροσώπων στην ΠΑΣΕΓΕΣ! Στοιχεία που συγκέντρωσε ο "Ρ" για αρκετές Ενώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αποκαλύπτουν, στην ουσία, ένα όργιο συναλλαγής και αλισβερισιού στις εκλογές των Ενώσεων. Ενας σημαντικός αριθμός αντιπροσώπων, που από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις είχε εκλεγεί με μια παραταξιακή "ταμπέλα", τελικά οδηγεί την ψήφο του σε ψηφοδέλτια αντιπάλων παρατάξεων, του ΠΑΣΟΚ, κυρίως, αλλά και της ΝΔ... Ετσι τα αποτελέσματα στις εκλογές των Ενώσεων και για αντιπροσώπους στην ΠΑΣΕΓΕΣ, σ' αυτές τις περιπτώσεις, δεν ανταποκρίνονται στην ψήφο των συνεταιρισμένων αγροτών στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζεται με "φουσκωμένη", σχετικά, δύναμη στις εκλογές.

Χαρακτηριστικά, από την άποψη αυτή, είναι τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν τις ΕΑΣ Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Ροδόπης. Στην ΕΑΣ Αλεξανδρούπολης,από τους συνεταιρισμούς εκλέχτηκαν 34 αντιπρόσωποι από την παράταξη της ΝΔ και 34 από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΛΑΕ. Ομως στην Ενωση, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ "αυγάτισε τεχνητά"... 49 ψήφους (βάζοντας στο ψηφοδέλτιό της αντιπρόσωπο που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ) με δύο ψηφοδέλτια που κατέβασε, ενώ η παράταξη της ΝΔ πήρε μόνον τους 19 από τους 34 ψήφους αντιπροσώπων (που είχε πραγματικά εκλέξει)! Ετσι τον αντιπρόσωπο στην ΠΑΣΕΓΕΣ τον πήρε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Στο Σουφλί,το ΠΑΣΟΚ, ενώ εξέλεξε 17 αντιπροσώπους και η ΝΔ 40, στην Ενωση αντιστράφηκαν οι όροι... και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ πήρε τους 30 αντιπροσώπους και, βεβαίως, τον αντιπρόσωπο στην ΠΑΣΕΓΕΣ, αντί της ΝΔ που τελικά πήρε τους 27 αντιπροσώπους από τους 40 που είχε βγάλει. Στη Ροδόπη,η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ έβγαλε 103 αντιπροσώπους και η ΝΔ 50 - υπήρξαν και άλλα (μειονοτικά) ψηφοδέλτια - τελικά το ΠΑΣΟΚ, κατεβάζοντας δύο ψηφοδέλτια, "μάζωξε" τους 120 ψύφους και έβγαλε δύο αντιπροσώπους, ενώ η παράταξη της ΝΔ περιορίστηκε στους 34 αντιπροσώπους (από τους 50 που είχε).

Οι ιδιόμορφες αυτές "ανταλλαγές και συναλλαγές" που γίνονται από τα δύο κόμματα του δικομματισμού - και απλώνονται και προς αντιπροσώπους εκλεγμένους και με άλλες παρατάξεις - οδηγούν σε σημαντική αλλοίωση των αποτελεσμάτων στους συνεταιρισμούς. Ο στόχος είναι, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, να υφαρπαγούν οι διοικήσεις των Ενώσεων και των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ), παρά την αντίθετη ψήφο των αγροτών. Σύμφωνα με καταγγελίες στο "Ρ", το κυβερνητικό κόμμα χρησιμοποιώντας και τον κυβερνητικό μηχανισμό έχει επιδοθεί σε μια χωρίς προηγούμενο επιχείρηση υφαρπαγής ψήφων αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί με άλλες παρατάξεις. Για να το πετύχουν χρησιμοποιούν, από μια πιέσεις και ανοιχτούς εκβιασμούς (ορισμένες φορές) και από την άλλη τη ρουσφετολογία, δηλαδή τη γνωστή τακτική του "καρότου και του μαστιγίου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λειψές» εκλογές (2000-11-22 00:00:00.0)
Ιδού τα «πειστήρια του εγκλήματος» (2000-02-06 00:00:00.0)
Ολοκλήρωσαν τα μαγειρέματα στην ΠΑΣΕΓΕΣ (1997-05-30 00:00:00.0)
Λογαριάζουν χωρίς τους αγρότες! (1997-05-29 00:00:00.0)
Πλαστογραφούν τα εκλογικά αποτελέσματα! (1997-05-18 00:00:00.0)
Οργιο ρουσφετολογίας και εξαγοράς (1997-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ