Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκρισία με "ευαισθησία" και απολύσεις

Το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσαν πασχαλιάτικο πρόγραμμα για τους άστεγους, την ώρα που ο Ερυθρός Σταυρός έκανε απολύσεις εργαζομένων

Υποκριτικό και μόνο μπορεί να θεωρηθεί το ενδιαφέρον του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) για τους άστεγους, τους άπορους και τους ηλικιωμένους - τους οποίους, σημειωτέον, θυμάται μόνο δύο φορές το χρόνο, Χριστούγεννα και Πάσχα - όταν "πετάει στο δρόμο", τις άγιες τούτες μέρες, πέντε εργαζόμενους, που επίσης ανήκουν στους οικονομικά "αδύνατους".

Χτες, το ΔΣ του ΕΕΣ κάλεσε τους δημοσιογράφους, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα σίτισης "αστέγων, οικονομικά αδυνάτων και ηλικιωμένων που στερούνται οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος, στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Θεσσαλονίκη", που εφαρμόζει τις εορταστικές μέρες σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Στην είσοδο του ΕΕΣ περίμεναν τους δημοσιογράφους μέλη του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος για να τους ενημερώσουν για την ξαφνική απόλυση πέντε συναδέλφων τους στο τέλος του μήνα.

Οι απολυμένοι ανήκουν στο εργατοτεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος και μέχρι πρόσφατα απασχολούνταν στο γηροκομείο "Μάρθα - Μαρία". Η διοίκηση του ΕΕΣ αποφάσισε να ανακαινίσει το κτίριο, οι ένδεκα ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών και οι πέντε από τους εννέα εργαζόμενους απολύθηκαν. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Μ. Ηλιοπούλου,οι πέντε απολυμένοι είναι από τους παλαιότερους εργαζόμενους του Ιδρύματος, είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα (οι περισσότεροι έχουν ανήλικα παιδιά). Οι υπόλοιποι τέσσερις εργαζόμενοι παρέμειναν με καθαρά ρουσφετολογικά κριτήρια - όπως τονίζουν μέλη του Συλλόγου - και θα απασχοληθούν σε άλλους τομείς.

Ο υφυπουργός Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης,όταν ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε πως ο πρόεδρος του ΕΕΣ Α. Μαρτίνης τον διαβεβαίωσε ότι με την πρώτη ευκαιρία οι πέντε απολυμένοι θα επαναπροσληφθούν. Τα μέλη του Συλλόγου άκουσαν με δυσπιστία αυτή τη διαβεβαίωση, καθώς η πρότασή τους για απορρόφηση των πέντε ατόμων σε ορισμένα από τα προγράμματα που εφαρμόζει το Ιδρυμα, μέχρι την επαναλειτουργία του γηροκομείου, δεν έγινε δεκτή.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός Πρόνοιας και ο πρόεδρος του ΕΕΣ ανακοίνωσαν χτες το πρόγραμμα σίτισης για τους απόρους και ηλικιωμένους. Το φαγητό θα είναι συσκευασμένο και θα διανέμεται το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, 12μ-2μμ, στους εξής χώρους: Στην Αθήνα,στο κτίριο του ΕΕΣ (Γ Σεπτεμβρίου 21), στον Κοινωνικό Ξενώνα Καρέα (Λ. Καρέα 116) και στο Γ Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Περιστερίου (Βασ. Γεωργίου 60). Στον Πειραιά,στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Σπυρίδωνα (Ακτή Μιαούλη 1), στο "Σινέ Παράδεισος" Κορυδαλλού (Ζάππα 4) και στο Δημαρχείο Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 19). Στη Θεσσαλονίκη,στο Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (είσοδοι από Βασ. Ολγας 198, Γεωργίου Παπανδρέου και Πλούτωνος). Στην Πάτρα,στο κτίριο του ΕΕΣ (28ης Οκτωβρίου 8).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ