Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πυρκαγιά στη "ΜΙΝΕΡΒΑ"

(ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ).-

Παρανάλωμα του πυρός παραλίγο να γίνουν όλες οι εγκαταστάσεις στο νέο εργοστάσιο της "ΜΙΝΕΡΒΑ" (πρώην "Συνεργάλ") στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Αιτία, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χτες το πρωί στο τμήμα συσκευασίας του εργοστασίου, όπου εκείνη την ώρα (8.50 πμ) δούλευαν τέσσερις από τους 40 συνολικά εργαζομένους που απασχολούνται στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του εργοστασίου, "τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα", όμως οι εργαζόμενοι, που ρωτήσαμε, την αποδίδουν σε βραχυκύκλωμα. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, αφού τα υλικά που χρησιμοποιούνται (λάδια, βούτυρα, μαργαρίνες κ. ά.) είναι εύφλεκτα. Αυτό δυσκόλεψε και το έργο της κατάσβεσης, παρότι η δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούνταν από 20 οχήματα με 75 άνδρες, από Αθήνα, Θήβα, Χαλκίδα, Λιβαδειά και Λαμία. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 1.30 το μεσημέρι, ενώ περίμεναν οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας - ενδεχομένως να ήταν αυτός ο λόγος που δεν επέτρεπαν στους δημοσιογράφους να μπουν στο εργοστάσιο, εκτός από "κάποια στιγμή" και υπό "στενή παρακολούθηση" - η φωτιά δε θα είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις και θα μπορούσε να τεθεί πολύ πιο γρήγορα υπό έλεγχο, αν χρησιμοποιούνταν τα ίδια μέσα πυρασφάλειας πριν την έλευση της Πυροσβεστικής και αν - το βασικότερο - λειτουργούσε το υδροδοτικό δίκτυο του εργοστασίου. Εξαιτίας αυτού, τα οχήματα της Πυροσβεστικής αναγκάζονταν να πηγαινοέρχονται στο Σχηματάρι (5 χιλιόμετρα) για νερό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ζημιές ανέρχονται σε 300 εκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ