Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιερωμένη στον Νίκο Σκαλκώτα είναι η εκδήλωση, τη Δευτέρα (8.30 μμ), στις "Πλειάδες" (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης), στον Κορυδαλλό. Για τη σημασία του έργου του μεγάλου συνθέτη, θα μιλήσει ο αρχιμουσικός Νίκος Χριστοδούλου.Η σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου θα ερμηνεύσει τραγούδια του. Εργα του για πιάνο θα παρουσιάσει ο Ερμής Θεοδωράκης.Την εκδήλωση διοργανώνουν το Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Δράσης "Ανοιχτό Παράθυρο" και η Πνευματική Εστία Νίκαιας.

  • Αφιερωμένη στον Κύπριο λαϊκό ποιητή Χαράλαμπο Δημοσθένους, είναι η εκδήλωση, σήμερα (8.30 μμ), στο Σπίτι της Κύπρου. Θα προβληθεί η ταινία του Πανίκου Χρυσάνθου "Οι παδκιές της Αφροδίτης". Ο Χ. Δημοσθένους θ' απαγγείλει και θα παίξει παραδοσιακές συνθέσεις με πιδκιαύλι (φλογέρα).
  • Στον Διονύσιο Σολωμό αναφέρεται το διήμερο, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν (Μ. Αυρηλίου 5, Πλ. Αέρηδων, Πλάκα). Στη σημερινή, δεύτερη μέρα (6.30 μμ) θα μιλήσουν οι: Μιχ. Μερακλής, Βαγγ. Χατζηβασιλείου, Μαρ. Πολίτη, Γ. Ανδρειωμένος, Ευρ. Γαραντούδης.
  • "Λαϊκός πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου, λαϊκά παραδοσιακά δρώμενα του Πόντου", είναι το θέμα της ομιλίας του ηθοποιού Λάζου Τερζά σήμερα (8 μμ), στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ