Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι "υπερασπιστές" της ενότητας

Τους εργαζόμενους, που εκφράζουν την αποδοκιμασία τους στις συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΟΕ - ΔΟΥ. Δυο ολόκληρες σελίδες αφιερώνει - όχι για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της αντεργατικής πολιτικής - αλλά για να πει ότι "θα απομονωθεί από όπου και αν προέρχεται(πρόσωπα ή "παρατάξεις") κάθε διασπαστική στο εξής, πρόθεση, προσπάθεια ή ενέργεια".

Το "σήμα" δόθηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλο, ο οποίος κατάγγειλε ότι η ΕΣΑΚ και το ΚΚΕ επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις για να... καταλάβουν τη Βουλή. Μέχρι στιγμής, το παράδειγμα της ΠΟΕ - ΔΟΥ έχει ακολουθήσει μόνο η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Πίσω από τα μεγάλα λόγια για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι φανερός ο στόχος: Οποιος δε συναινεί και δε συμβιβάζεται με την αντεργατική λαίλαπα, είναι "διασπαστής". Οποιος δεν υπηρετεί την κυβέρνηση και δεν ασκεί κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά αντιστέκεται, θα πρέπει να κυνηγηθεί.

Ομως οι εργαζόμενοι έχουν δείξει έμπρακτα ότι κανενός είδους αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά τους. Ας το έχουν υπόψη τους οι "υπερασπιστές" της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ