Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
"Ανοιχτή" σε στρατηγικές συνεργασίες

Ανοιχτός στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών στο μέτωπο των νέων συνθηκών, που διαμορφώνονται στην τραπεζική αγορά, εμφανίστηκε χτες ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, Σ. Αποστολόπουλος,στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας. Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα ενόψει της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ και τόνισε ότι "η Τράπεζα Αττικής, όχι μόνο δεν υστερεί σ' αυτές τις προκλήσεις, αλλά ήδη είναι έτοιμη με επεξεργασμένο επιχειρηματικό σχέδιο και θα ανταποκριθεί στη διαμόρφωση των νέων συνθηκών στην τραπεζική αγορά με στρατηγικές συνεργασίες και συνέργειες, με στόχο την περαιτέρω σημαντική βελτίωση των μεγεθών".

Να θυμίσουμε, σε σχέση με τα παραπάνω, ότι η Τράπεζα Αττικής φερόταν το τελευταίο διάστημα ως μία από τις τράπεζες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εξαγορά της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, όταν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της δεύτερης απόπειρας ιδιωτικοποίησης.

Ο Σ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη των μεγεθών της Τράπεζας Αττικής κατά την τελευταία 4ετία (αύξηση ενεργητικού 133%,καταθέσεων 118%,χορηγήσεων 335%,διπλασιασμός δικτύου), καθώς και στη μετοχική αναδιάρθρωση της τράπεζας με τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ομίλου της Εμπορικής και ιδιωτών και στο διπλασιασμό των ιδίων κεφαλαίων της το Σεπτέμβρη 1997.

Κατά το 1997 οι χορηγήσεις της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 35,8% και οι καταθέσεις κατά 26,2%,ενώ σε ό,τι αφορά το 1998, τα προσωρινά στοιχεία του Μάη δείχνουν αύξηση καταθέσεων 11,4% και χορηγήσεων 21,5% σε σχέση με το Δεκέμβρη 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ