Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΑΚ
ΟΧΙ στον ψευτοδιάλογο

Αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα πρότεινε η Κίνηση, σε σύσκεψη ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, Συλλόγου Ιονικής, χωρίς να εισακουστεί

Η αποδοχή του "διαλόγου" με την κυβέρνηση, από τις διοικήσεις των ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων Ιονικής,παρά τη δεδομένη κυβερνητική απόφαση για πώληση της τράπεζας, αποφασίστηκε χτες το πρωί σε σύσκεψη στη ΓΣΕΕ, όπου απορρίφθηκε πρόταση στελεχών της ΕΣΑΚ, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μη συμμετοχή σε τέτοιο διάλογο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε στη συνέχεια ότι "λύση θα δοθεί μόνο από το διάλογο", ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου της Ιονικής, Γ. Μαρκάκης, ότι "στην εμμονή της κυβέρνησης, απαντάμε με τη δική μας επιμονή να συνεχιστεί ο αγώνας". Ωστόσο, η απόφαση για "διάλογο" με ειλημμένες αποφάσεις είχε παρθεί.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι Γ. Μαυρίκος, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, Α. Αντύπας,μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ και Χ. Κακαβάς,μέλος του ΔΣ του Συλλόγου της Εμπορικής, σημειώνουν ότι πρότειναν:

"Το συνδικαλιστικό κίνημα να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία του το δήθεν διάλογο που θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Μόλις χτες η Κυβερνητική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε το ξεπούλημα της Ιονικής και επ' αυτού, όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι, δε χωρά καμιά συζήτηση από την πλευρά τους. Ουσιαστικά, λοιπόν, η κυβέρνηση στήνει παγίδα με τον ψευτοδιάλογο και ζητά διευκόλυνση για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης. Η πρότασή μας για καταδίκη αυτής της τρικλοποδιάς και μη συμμετοχή δεν έγινε δεκτή από τις άλλες παρατάξεις.Η ευθύνη τους για τη νομιμοποίηση του ψευτοδιαλόγου είναι μεγάλη και γίνεται μεγαλύτερη, όταν αυτή η νομιμοποίηση προσφέρεται, ενώ τα ΜΑΤ παραμένουν στη θέση τους".

Πρότειναν, επίσης, αγωνιστικό πρόγραμμα μέχρι τις 19 Ιούνη,με συντονισμό σε τράπεζες - ΔΕΚΟ, που προέβλεπε αν η απεργία της ΟΤΟΕ κηρυχτεί παράνομη: "Το σωματείο να κηρύξει νέα απεργία. Η ΟΤΟΕ να κηρύξει 48ωρες παντραπεζικές και κάλυψη της Ιονικής κάθε βδομάδα. Τα Εργατικά Κέντρα να κηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μπροστά στα καταστήματα της Ιονικής σ' όλους τους νομούς της χώρας. Η ΓΣΕΕ να κηρύξει για όλες τις ΔΕΚΟ 48ωρη κινητοποίηση απεργιακή και να καλύψει την Ιονική".

  • Για διάλογο - "παγίδα" που προτείνει η κυβέρνηση, κάνει λόγο η Αυτόνομη Παρέμβαση σε ανακοίνωσή της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ