Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στήριγμα των απεργών η αλληλεγγύη

Κατέρρευσε στο Δικαστήριο το στημένο κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται η, εκ νέου, ποινικοποίηση της απεργίας

Το ίδιο "έργο" επαναλήφθηκε και χτες στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Ιονικής Τράπεζας στον Πειραιά, καθώς στις 4.30 τα χαράματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έβαλαν στο κτίριο τέσσερις Διευθυντές! Μαχητική είναι η απάντηση των απεργών και των εργαζομένων του Πειραιά εκεί έξω από τον πολιορκούμενο χώρο, όπου έγινε χτες το απόγευμα συναυλία αλληλεγγύης.

Στο μεταξύ, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας,όπου οδηγήθηκε αυτή τη φορά η απεργία που έχει κηρύξει στην Ιονική η ΟΤΟΕ, με το αίτημα να κηρυχτεί - και αυτή - παράνομη και καταχρηστική - κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο της διοίκησης της Τράπεζας κατά την εκδίκαση, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας. Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία για την υποβολή εγγράφων μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Στελέχη της Ομοσπονδίας που κατέθεσαν σαν μάρτυρες, κατάγγειλαν ως "προσχηματικό και κακόπιστο" τον ισχυρισμό της διοίκησης της Ιονικής για μη έγκαιρη ενημέρωσή της για την πραγματοποίηση της απεργίας, τονίζοντας ότι η απόφαση για απεργία έγινε γνωστή σε όλους, αμέσως μόλις πάρθηκε. Επισήμαναν ότι τα αιτήματα της απεργίας σχετίζονται με τις θέσεις της ΟΤΟΕ για όλο τον κλάδο, καθώς και ότι η απεργία αυτή αποβλέπει στην προστασία των δικαιωμάτων όλων των τραπεζοϋπαλλήλων και δεν περιορίζεται στην προστασία των συμφερόντων μόνο των εργαζομένων της Ιονικής.

Συμπαράσταση

Ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής και καταδίκης των φαινομένων βίας και τρομοκρατίας, εγκρίθηκε κατά την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΚΕΒΕ.Στο ψήφισμα τονίζεται ότι η επιλογή αυτών των ενεργειών από την κυβέρνηση, δείχνει την αδυναμία της να πείσει για την πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η οποία απορρίπτεται από τον εργαζόμενο λαό. "Η συνδιάσκεψη - υπογραμμίζεται - απέρριψε το ψευτοδίλημμα ότι "παρακωλύεται" η εξυπηρέτηση του αγοραστικού κοινού από τον αγώνα των εργαζομένων στην Ιονική. Καλούμε τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής, να αναπτύξουν κοινή δράση με τους εργαζόμενους και μικρούς αγρότες για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και να ανατραπεί η φιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ".

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής Τράπεζας εκφράζει με ψήφισμά του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). "Εμείς οι ηθοποιοί" - αναφέρεται στο ψήφισμα - "αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων της χώρας μας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής Τράπεζας και καταδικάζουμε την τρομοκρατική και αυταρχική αντιμετώπιση των οργάνων καταστολής της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης".

Στο "δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής Τράπεζας", συμπαραστέκεται επίσης το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης Αθήνας.Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πετρούπολης, Καματερού, Ανω Λιοσίων καλεί σε κλιμάκωση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων - ασφαλιστικού, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα "κατάπτυστη" ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για διασπαστικές "μειοψηφίες" στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΣΑ,καταγγέλλει την κυβέρνηση για το προσχεδιασμένο χτύπημα στους απεργούς Αθήνας - Πειραιά. Οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας καταγγέλλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής. Τον αυταρχισμό καταγγέλλει η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

- "Προβοκατόρικο" χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Κυριακάτικης "Καθημερινής" με τον τίτλο "Παρεμβάσεις" του Δ. Λεβεντάκου,το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα γνωστά επεισόδια στον Πειραιά και το χτύπημα της πανεργατικής συγκέντρωσης, ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η Αστυνομία συνέλαβε απεργοσπάστες!

Απαντώντας στον αλλόκοτο ισχυρισμό ότι η Αστυνομία "συλλαμβάνει απεργοσπάστες" (!), το συνδικάτο ρωτάει τον δημοσιογράφο από πότε γνωρίζει ότι η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις απεργοσπαστών; "Γιατί εμείς - αναφέρεται - έχουμε άπειρα παραδείγματα όπου η αστυνομία, υπακούοντας στις εντολές της εργοδοσίας, περιφρουρεί τους απεργοσπάστες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην Ιονική, όπου δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ περιμένουν μάταια απεργοσπάστες για να λειτουργήσουν το Μηχανογραφικό Κέντρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ