Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
... Με ξένα "κόλλυβα"

Ως δικό του έργο παρουσιάζει ο δήμαρχος Ζακύνθου την κατασκευή εργατικών κατοικιών από τον ΟΕΚ και ασφαλώς με χρήματα των εργαζομένων, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Την κατασκευή πρότυπου έργου 148 εργατικών κατοικιών από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ιδιοποιείται ο δήμαρχος Ζακύνθου προκειμένου να "ψαρέψει" ψήφους ενόψει των δημοτικών εκλογών! Στον τοπικό Τύπο παρουσιάστηκε η κατασκευή των κατοικιών ως έργο του δήμου, γεγονός που πυροδότησε την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου,το οποίο κάνει λόγο για "αλισβερίσι ρουσφετολογίας, υποσχεσιολογίας και εξαπάτησης, που έχει ανάγκη ο δήμαρχος για την προεκλογική του προπαγάνδα".

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την απορία του για το αν ο ΟΕΚ έδωσε το δικαίωμα στον δήμαρχο να ανακοινώσει την κατασκευή των εργατικών κατοικιών, ενώ σημειώνει: "Η αγορά του οικοπέδου και η κατασκευή των νέων εργατικών κατοικιών είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης των Συνδικάτων και δεν παραχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα, για ιδιοτελείς σκοπιμότητες, να το ιδιοποιηθεί. Το δικαίωμα στέγης είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας που κατακτήθηκε με αγώνες και προσφέρεται από το υστέρημα των εργαζομένων της χώρας".

Το ΕΚΖ καλεί τον δήμαρχο Ζακύνθου και τον πρόεδρο του ΟΕΚ (που επίσης είναι υποψήφιος δήμαρχος) να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το δικαίωμα απόκτησης στέγης των εργαζομένων για τις προεκλογικές τους σκοπιμότητες, καθώς και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν όλους όσοι χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη για δικό τους όφελος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ