Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουν την ποινικοποίηση και την καταστολή

Σε ενωμένο αγώνα κατά του αυταρχισμού, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Την έξαρση του κυβερνητικού αυταρχισμού, με την ποινικοποίηση των αγώνων- που αποκορύφωμα είχε την κήρυξη "εκτός νόμου" της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ στην Ιονική - και με τις επιθέσεις δυνάμεων καταστολής ενάντια σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όπως στην Ιονική, στους εκπαιδευτικούς κ. α., καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικές οργανώσεις και καλούν τους εργαζόμενους σε αποφασιστική αντίσταση απέναντι σ' αυτή την πολιτική.

Τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των απεργών καθηγητών και κατά των απεργών της Ιονικής στο μηχανογραφικό κέντρο της τράπεζας, που είναι συνέχεια των δικαστικών αποφάσεων ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, με την απαγόρευση ακόμα και απεργίας της ΓΣΕΕ, καταδικάζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.Τονίζει πως "ενωμένοι οι απεργοί της Ιονικής, οι καθηγητές, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος και της κατάργησης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων".Καταλήγει καλώντας σε κοινό, μαζικό και οργανωμένο αγώνα για να αντιμετωπιστεί η κυβερνητική επίθεση.

Μπροστά στην κατακραυγή των εργαζομένων, η κυβέρνηση επιστρατεύει τα ΜΑΤ και τους δικαστές, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και καταγγέλλει την πρωτοφανή δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την απεργία της ΓΣΕΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής.

Την τρομοκρατική στάση της κυβέρνησης με την ποινικοποίηση αγώνων και με τις δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να περάσει την αντεργατική της πολιτική, καταδικάζει η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθήνας.

- Με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της"στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής Τράπεζας". Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι "η πολιτεία θα πρέπει να σκύβει στα προβλήματα των εργαζομένων και να μην τους αναγκάζει να προσφεύγουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να εξασφαλίζουν αυτά που έχουν κατακτήσει με πολύχρονους αγώνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ