Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις ενόψει μεταβίβασης

Και νέες απολύσεις προανάγγειλε η διοίκηση της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας "Glaxowellcome" κατά τη συνάντηση που είχε προχτές με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, στα πλαίσια της μεταβίβασης του εργοστασίου στην εταιρία "Γερολυμάτος",η οποία επιπλέον θα σημάνει δυσμενείς αλλαγές και αφαίρεση κατακτήσεων για τους εναπομείναντες εργαζόμενους. Για τα ζητήματα αυτά, έχει καθοριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της πολυεθνικής ανακοίνωσαν πως εκτός από τις έξι απολύσεις που ήδη έχουν γίνει, σχεδιάζουν τις επόμενες μέρες να απολύσουν τουλάχιστον 10 - 12 άτομα ακόμα σε σύνολο 80 περίπου εργαζομένων. Επίσης μετά τη μεταβίβαση στη "Γερολυμάτος" - που ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες - καταργούνται μια σειρά κατακτήσεις που είχαν, όπως η εξίσωση αποζημιώσεων εργατών - υπαλλήλων, το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού και άλλες παροχές.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως, ενώ εργοστάσιο και εναπομείναντες εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στη "Γερολυμάτος", αντίθετα όλα τα μέλη της διοίκησης του σωματείου θα παραμείνουν στην "Glaxowellcome", πράγμα που ερμηνεύεται σαν κίνηση "απαλλαγής" της αγοράστριας εταιρίας από τους συνδικαλιστές! Να σημειώσουμε πως στην εταιρία "Γερολυμάτος" ο συνδικαλισμός έχει κακό παρελθόν. Επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας και ορισμένες προσπάθειες συνδικαλιστικής έκφρασης "πνίγηκαν" εξ αρχής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ