Κυριακή 14 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΕΛΓΙΟ
Κριτική της "Δημοκρατικής Πρωτοπορίας"

Σκληρή κριτική ασκεί η "Δημοκρατική Πρωτοπορία" παράταξη των Ελλήνων μεταναστών στο Βέλγιο, για το 6ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Απρίλη. Να σημειωθεί ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι από το συνέδριο κατάφεραν να συγκροτήσουν το νέο προεδρείο μόλις στις 24 Μάη 1998 και μετά από δύο συνεδριάσεις που δεν καρποφόρησαν.

Η παράταξη τονίζει σε προκήρυξή της, ότι "εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, το πνεύμα και η αναφορά από παράγοντες και παρατάξεις περιστράφηκε και αναλώθηκε σε γενικότητες". "Η ανεργία, μάστιγα της εποχής μας, συνέπεια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΕΕ, υποτιμήθηκε. Εκτός από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, κανένας άλλος παράγοντας δεν ασχολήθηκε μ' αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα".

Επίσης, θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να μιλάνε οι σύνεδροι λίγα λεπτά, ενώ διάφοροι παράγοντες να κάνουν ομιλίες ωρών. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, συμπεριφορά του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος δημιούργησε ουσιαστικά ένα είδος παρασυνεδρίου σε διπλανή αίθουσα από αυτή των εργασιών του συνεδρίου! Γεγονός που ανάγκασε την παράταξη να διμαρτυρηθεί και να διακόψει την παρασυγκέντρωση.

Η ΔΠ προσθέτει ότι έθεσε στο συνέδριο και το σοβαρό πρόβλημα των ελληνικών προξενείων που κλείνουν, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολλών μεταναστών μας, ενώ για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού σημειώνει, ότι "θα πρέπει κατά κύριο λόγο να ρυθμίζει τις σχέσεις του με τις Κοινότητες και την ΟΕΚ, προτρέποντάς τους να συμπαραστέκονται σε όλους τους Ελληνες εργαζόμενους ανά τον κόσμο".

Η παράταξη τονίζει επίσης ότι πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για τη συμμετοχή της νεολαίας στο μαζικό κίνημα για να προστατευτούν από την περιθωριοποίηση και τα ναρκωτικά που τους ρίχνει η παρατεταμένη και διαρκώς ογκούμενη ανεργία. Οσον αφορά τους άλλους εργαζόμενους άλλων εθνικοτήτων, η ΔΠ τονίζει ότι "θα πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι" και πως "όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα το ρατσισμό και την ξενοφοβία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ