Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίκαιρη Ερώτηση για το ΜΙΝΙΟΝ

Επίκαιρη Ερώτηση για το ΜΙΝΙΟΝ κατέθεσε στη Βουλή ο Μπ. Αγγουράκης,βουλευτής του ΚΚΕ, προς τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: "Το ΜΙΝΙΟΝ ως επιχείρηση βρίσκεται στην "κόψη του ξυραφιού". Στις αρχές του Ιούλη το Εφετείο αναμένει εγγυήσεις από κρατικό φορέα ότι θα εξασφαλιστούν τα ασφαλιστικά ταμεία, σε περίπτωση λειτουργίας της επιχείρησης με την ευθύνη των πιστωτών. Ομως, ούτε αυτή η κυβερνητική δέσμευση φαίνεται να υλοποιείται.

Πολύ περισσότερο, η κυβέρνηση δεν παίρνει καμία ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για τη σωτηρία της επιχείρησης, αλλά αφήνει την όλη υπόθεση στους νόμους της αγοράς, ουσιαστικά αφήνει την επιχείρηση να κλείσει. Πρόσφατα μάλιστα η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση και απαιτούσε την πληρωμή των χρεών, τη στιγμή που είναι γνωστό το οικονομικό πρόβλημα του ΜΙΝΙΟΝ.

Η επιχείρηση λειτουργεί μόνο χάρη στους εργαζόμενους, που προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες παρότι επί έξι μήνες είναι απλήρωτοι".

Οι δύο υπουργοί ερωτώνται: α) Εάν θα εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις που απαιτούνται από το Εφετείο σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία; β) Τι συγκεκριμένα πρόκειται να πράξουν για τη σωτηρία του ΜΙΝΙΟΝ και την εξασφάλιση της εργασίας πάνω από 400 εργαζομένων; γ) Εάν θα δοθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα τουλάχιστον 200.000 δραχμών στο προσωπικό από τον ΟΑΕΔ, μια και είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ