Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΟΝΙΚΗΣ
Συνέχιση της απεργίας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Πορεία προς τη ΓΣΕΕ για ουσιαστική στήριξη. Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση. Δεν προφταίνουν να δικάζουν αγωγές τα δικαστήρια!

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, με την κήρυξη από το Σύλλογο νέας 24ωρης απεργίας σήμερα και κάλυψη της συνέχισης της απεργίας από τη ΓΣΕΕ, αποφάσισαν κατά τη χτεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι της Ιονικής,οι οποίοι αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία της ΓΣΕΕ, απαιτώντας ουσιαστική στήριξη στον αγώνα τους.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση προχωρά σε σκλήρυνση της στάσης της, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, κάνοντας πίσω ακόμα και από προηγούμενες δηλώσεις περί "πρόθεσης διασφάλισης" των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε συνθήκες ιδιωτικοποίησης... Παράλληλα συνεχίζεται το σίριαλ των δικαστικών προσφυγών κατά της απεργίας, σε σημείο που να μην προλαβαίνουν να εκδικάζονται. Ετσι χτες αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής κατά της απεργίας που είχε κηρύξει ο Σύλλογος την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να συνεκδικαστεί σήμερα με την πέμπτη (!) κατά σειρά αγωγή της Τράπεζας για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής και της νέας απεργίας..!

Κύριος στόχος των εργαζομένων είναι η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας, κάτι που εκφράστηκε έντονα και στη χτεσινή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Μαρκάκης,στην ομιλία του, αν και χαρακτήρισε ως κύριο στόχο το να μην ξεπουληθεί η Τράπεζα, ωστόσο έριξε το κύριο βάρος στο να υπάρξει διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων στο χώρο.

Ανέφερε πως στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες μεταξύ Συλλόγου και ΟΤΟΕ με τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, υπήρξε συμφωνία σε ένα κείμενο το οποίο θα περιλαμβανόταν στους όρους προκήρυξης του διαγωνισμού πώλησης της Ιονικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο κείμενο αναγραφόταν ότι ο αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Τράπεζας θα έχει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τον Οργανισμό και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ότι αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Επίσης ότι σε περίπτωση απόλυσης, θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στον απολυόμενο όλους τους μισθούς που αντιστοιχούν μέχρι τη συνταξιοδότησή του και ότι θα πρέπει γι' αυτά να υπάρξει συμφωνία Συλλόγου με τον αγοραστή που θα συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο μεταβίβασης. Ομως ο διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσε χτες στο Σύλλογο πως το κείμενο αυτό δε γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Ο ίδιος καταφέρθηκε κατά του τρόπου προβολής από το "Εθνος" της απαράδεκτης απόφασης του Αρείου Πάγου - περί αυτόματης απόλυσης εργαζομένου που μετέχει σε απεργία που έχει κηρυχτεί παράνομη - λέγοντας πως αυτό είναι υπαγορευμένο και πως η χρονική στιγμή της δημοσίευσης της απόφασης έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων της Ιονικής.

Με απολύσεις απειλεί η Ιονική!

Την απειλή της απόλυσης επισείει πλέον ανοιχτά και με τον πλέον τρομοκρατικό τρόπο, με πληρωμένη καταχώρισή της στον Τύπο, η διοίκηση της Ιονικής, αναφέροντας επί λέξει και πριν ακόμα εκδοθεί η νέα δικαστική απόφαση (τέταρτη στη σειρά!) ότι "η συμμετοχή του εργαζόμενου σε παράνομη απεργία είναι αδικαιολόγητη αποχή από την εργασία και παρέχει στον εργοδότη το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας αυτού"!

Επίσης, μέσα σ' ένα απεργοσπαστικό παραλήρημα όπου μόνιμο και σταθερό σημείο αναφοράς είναι οι δικαστικές αποφάσεις κατά του συλλόγου, της ΟΤΟΕ, της ΓΣΕΕ κλπ. προειδοποιεί με πρόσθετες διώξεις την ηγεσία του συλλόγου, αλλά και γενικά τους απεργούς για "κάθε μορφής πράξη ή παράλειψη, που αποσκοπεί άμεσα ή έμμεσα κατά του προσωπικού που θέλει να εργασθεί..."!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ