Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Δεύτερη βδομάδα κινητοποιήσεων

Στάσεις εργασίας σήμερα και συγκέντρωση στα διόδια Τραγάνας της Εθνικής Οδού. Προχωρά ο συντονισμός δράσης ενάντια στους καταστροφικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στη δεύτερη βδομάδα των κινητοποιήσεων μπήκαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σε Λάρυμνα,Εύβοια,Αη - Γιάννη Βοιωτίας και Σερβίων Κοζάνης,διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σχέση με την πορεία της επιχείρησης, τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της - μοναδικής στο είδος και της στρατηγικής σημασίας - επιχείρησης. Προβλήματα, που οξύνονται από την εγκατάλειψη και την απαξίωση, όπου οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ η κυβερνητική πολιτική, με σκοπό το ξεπούλημά της και εν τέλει την αδρανοποίησή της.

Τυχόν υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου που έχουν χαράξει τα κυβερνητικά επιτελεία, θα σημάνει το χάσιμο μιας βιομηχανικής μονάδας σημαντικής για την παραγωγική βάση της χώρας, θα μείνουν άνεργοι 2.500 εργαζόμενοι, θα μαραζώσουν οι περιοχές εφτά νομών, με σοβαρές επιπτώσεις και στην εθνική οικονομία (εισαγωγή συναλλάγματος 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως), ενώ θα υποστούν ισχυρό οικονομικό σοκ οι νομοί (Φθιώτιδας - Εύβοιας - Βοιωτίας) από την απώλεια πάνω από 18 δισεκατομμυρίων δραχμών που διακινούνται από τη ΛΑΡΚΟ, καλύπτοντας διάφορες δραστηριότητες.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και αυτή τη βδομάδα με στάσεις εργασίας. Σήμερα τα σωματεία Λάρυμνας και Αη - Γιάννη Βοιωτίας έχουν κηρύξει 4ωρες στάσεις εργασίας από 8 - 12μ. και παράλληλα οργανώνουν συγκέντρωση στα διόδια Τραγάνας (στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας) όπου θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

Την Κυριακή στη Λάρυμνα - στα πλαίσια ενημέρωσης - έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή μαζικών φορέων, της ΤΑ της περιοχής, του Αγροτικού Συλλόγου Μαρτίνου και του μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου Λάρυμνας, όπου εκφράστηκε η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, ενώ την ημέρα του συλλαλητηρίου (23/6) στην Αθήνα θα κλείσουν τα καταστήματα και ο λαός της περιοχής θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο.

Από την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων στα Μεταλλεία της Εύβοιας, έχει καλέσει για την Τετάρτη το απόγευμα (7.30μ.μ.) σε σύσκεψη στο ΕΚ Χαλκίδας, τους βουλευτές, τη ΝΑ την ΤΕΔΚΕ, το Εργατικό Κέντρο, τα πολιτικά κόμματα και όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου. ΤηνΠέμπτη 18 του μήνα θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της Λάρυμνας και θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.

Τέλος, σήμερα θα συνεδριάσει, μετά από αίτημα του σωματείου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης των Σερβίων Κοζάνης, ενώ ως θέμα συζήτησης έχει τεθεί και στα Νομαρχιακά Συμβούλια Καστοριάς και Κοζάνης. Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, συντονίζοντας τον αγώνα, τόσο μεταξύ τους, όσο και με άλλους φορείς, απαιτούν από την κυβέρνηση: Την παραμονή της ΛΑΡΚΟ στο δημόσιο. Ρύθμιση και των υπολοίπων πλασματικών χρεών των 27 δισεκατομμυρίων δραχμών. Ρύθμιση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας και σύνδεση με την τιμή Νικελίου και όχι της Αλουμίνας. Επαναλειτουργία των ΕΛΣΙ σε συγχώνευση με τη ΛΑΡΚΟ. Ενταξη της ΛΑΡΚΟ στο επενδυτικό πρόγραμμα και καθετοποίηση της παραγωγής με τη δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου Χάλυβα. "Σ' αυτόν τον αγώνα, τονίζουν τα σωματεία, ζητάμε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, είναι αγώνας επιβίωσης".

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ