Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο ΟΛΠ διώχνει πλοία από τη Ζώνη!

Βαρύτατες καταγγελίες από το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Πειραιά για την τακτική υπονόμευσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Εμποδίστηκε από τη Διοίκηση του ΟΛΠ (!) η επισκευή δυο πλοίων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη,με αποτέλεσμα οι πλοιοκτήτριες εταιρίες να τα μεταφέρουν σε ξένα λιμάνια! Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Πειραιά,το οποίο και στο παρελθόν έχει καταγγείλει την απομάκρυνση πλοίων από τη Ζώνη, με ευθύνη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου, το πλοίο "Σιλάνς - Μάρινερ" της εταιρίας ""Sea Land"", που μετέφερε κοντέινερ, μετά από φωτιά στο Νο 6 αμπάρι κατέπλευσε στις 4 Μάη στον Πειραιά. Από όσα καταγγέλθηκαν στο Συνδικάτο, ο ΟΛΠ δεν επέτρεψε στην εταιρία να ξεφορτώσει, αλλά ούτε και να απομακρύνει τα μισοκατεστραμμένα κοντέινερ, με αποτέλεσμα στις 28 Μάη το πλοίο να αναχωρήσει για Γιουγκοσλαβία για να κάνει εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες!

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το πλοίο "N/VUB LION" γερμανικής εταιρίας, το οποίο στις 15 Μάη φόρτωσε στον Πειραιά, όμως κατά την αναχώρησή του έπαθε ζημιά στην κεντρική μηχανή και μέχρι σήμερα δεν του επιτρέπουν να ξεφορτώσει για να κάνει επισκευή! Μη έχοντας εναλλακτική λύση - όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο - εξετάζεται η δυνατότητα από την εταιρία να πάει το καράβι στην Τουρκία για επισκευή!

Στην ανακοίνωση το Συνδικάτο τονίζει: "Εάν έτσι έχουν τα γεγονότα και μπορεί εύκολα να ελεγχθούν, τότε και εμείς αβίαστα πρέπει να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα για το τι είδους λιμενική και επισκευαστική πολιτική εφαρμόζει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Επίσης, για την πραγματική αξία των μέτρων που υποτίθεται ότι παίρνει η κυβέρνηση για να στηρίξει τη Ζώνη. Κάτω από τέτοιες συνθήκες οι εργαζόμενοι και άνεργοι με μεγαλύτερο πείσμα, με μεγαλύτερη μαζικότητα και συμμετοχή, πρέπει να συνεχίσουν την πάλη τους, για το δικαίωμα στη δουλιά, για μια άλλη πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Ζώνης, που κατά κοινή ομολογία αποτελεί το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και κατά περίεργο τρόπο αρνείται η κυβέρνηση να το αντιληφθεί"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ