Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Αλλα λόγια" για την ιδιωτικοποίηση

Συμπαρίσταται η ΓΣΕΕ στα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, δε "βλέπει" ιδιωτικοποίηση ο πρόεδρός της και ελπίζει σε επενδυτές...

Τη συμπαράσταση και βοήθεια της ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι αγωνίζονται για τη λύση των προβλημάτων της επιχείρησης, ζήτησαν οι διοικήσεις των σωματείων της από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, σε συνάντηση που είχαν χτες. Η ΓΣΕΕ δήλωσε τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους, ωστόσο ο πρόεδρος της Συνομοπονδίας Χ. Πολυζωγόπουλοςδεν είδε κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, παρά τις αντίθετες δηλώσεις αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων.

Τη στάση του ακολούθησε και μερίδα συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, παρ' όλο που οι εργαζόμενοι στις γενικές συνελεύσεις τους έχουν κάθετα τοποθετηθεί ενάντια στην εκφρασμένη επιδίωξη της κυβέρνησης για ξεπούλημα της επιχείρησης. Πολύ περισσότερο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναζητά για τη ΛΑΡΚΟ επενδυτικούς συμμάχους και θα ήταν καλό να βρεθεί κάποιος από αυτούς.

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν και οι συνδικαλιστές του χώρου, στελέχη της ΕΣΑΚ, Γ. Ρούσσης, Γ. Ανδρίτσος, Ν. Κρομμύδας και Δ. Χόλμπας,οι οποίοι σε κοινή δήλωσή τους σημείωσαν:

"Η στάση του προέδρου της ΓΣΕΕ, όπως εκφράστηκε στη συνάντηση, απέχει από τις ομόφωνες θέσεις των εργαζομένων και είναι συναινετική προς τις θέσεις της κυβέρνησης. Ουσιαστικά δε δίνει προοπτική στους αγώνες των εργαζομένων και στο ζήτημα εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ, προς την κατεύθυνση της μη ιδιωτικοποίησής της και της παραγωγικής ανασυγκρότησής της. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται αυτές τις λογικές και θα εντείνουν τον αγώνα τους, για να λυθεί το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ. Ταυτόχρονα, θα χτυπήσουν τα τερτίπια που ακολούθησε σήμερα μερίδα συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και θα ξεσκεπάσουν τη συναινετική λογική που προσπαθούν να τους περάσουν".

Χτες επίσης, έγινε συνάντηση στον ΟΜΕΔ στα πλαίσια της διαμεσολάβησης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στη ΛΑΡΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλαίσιο μακριά από τις λαϊκές ανάγκες (2011-05-03 00:00:00.0)
«Κουράστηκαν» και ζητούν κοινωνικό διάλογο! (2001-05-08 00:00:00.0)
Λένε «Οχι» στο ξεπούλημα (2000-09-19 00:00:00.0)
Στρώνουν το χαλί για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ (1997-10-17 00:00:00.0)
Κανένα άλλοθι στην αντεργατική επίθεση (1997-06-25 00:00:00.0)
Μπαίνει μαχητικά στον αγώνα για τη Σύμβαση (1996-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ