Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεξέλεγκτη ... κατάρτιση

Εργοδοτικά προγράμματα κατάρτισης άνω των 300 εκατ. υλοποιήθηκαν (;) από τον ειδικό λογαριασμό ΛΑΕΚ, χωρίς έλεγχο

Την αδυναμία ελέγχου προγραμμάτων κατάρτισης, που εκπονήθηκαν από το ΕΛΠΕΚΑ - εκπαιδευτικό οργανισμό επαγγελματικής κατάρτισης των εργοδοτών - ύψους 300 εκατ. δραχμών, καθώς και τα προβλήματα απόδοσης από το ΙΚΑ του μεριδίου των εισφορών που αντιστοιχεί στο ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση, που προέρχεται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών), συζήτησαν χτες ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ.

Από το υπουργείο Εργασίας δεν έγινε καμιά ανακοίνωση για το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδυναμία ελέγχου αποδίδεται στην άρνηση των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ να κάνουν τους ελέγχους επειδή δεν παίρνουν ένα επιπλέον επίδομα γι' αυτό το σκοπό. Στη σύσκεψη δεσμεύτηκε ο Μ. Παπαϊωάννου να περάσει σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, έτσι ώστε να δοθεί το επίδομα στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ. Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο Α Θερινό Τμήμα της Βουλής, τον Ιούλη,όπως άλλωστε αναμενόταν.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, μέχρι κάποια ώρα, συνέχισαν τη συζήτησή τους, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ "φιλική"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ