Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Αλλαγή πλεύσης

Στους Ελληνες θα στηριχτεί η νέα προσπάθεια της Ενωσης, ξεκαθάρισε ο Γ. Καλαφατάκης. Τέρμα στην εισβολή των κοινοτικών

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Γιώργος Καλαφατάκης, να αποδείξει ότι οι Ελληνες παίκτες και προπονητές αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης στο ονομαζόμενο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην παρουσίασή του, χτες, από τη διοίκηση της ΑΕΚ, δήλωσε ώριμος να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά... ελληνικά υλικά. "Είμαι μικρός σε ηλικία, αλλά δεν είμαι διορισμένος προπονητής. Πέρασα από όλα τα στάδια. Πίστεψα ότι ήρθε η ώρα να αναλάβω μια κορυφαία ομάδα, γι' αυτό και άφησα σίγουρη δουλιά και με καλά λεφτά στο Ηράκλειο. Ηρθε η ώρα οι Ελληνες προπονητές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να πείσουμε τους παράγοντες ότι μπορούμε να πάρουμε τις ομάδες στα χέρια μας. Το βάρος που αναλαμβάνω είναι αρκετά μεγάλο, επειδή όλοι οι Ελληνες συνάδελφοί μου ελπίζουν σε μένα. Εχω την υποχρέωση να πετύχω και γι' αυτούς. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν η ομάδα να πάει ψηλότερα. Θα δουλέψουμε με προγραμματισμό. Οχι κινήσεις εντυπωσιασμού. Δε θέλουμε ομάδα μιας χρονιάς. Θέλουμε ένα σύνολο από το οποίο θα ξεχωρίζει το ελληνικό στοιχείο και το οποίο θα παίζει γρήγορο μπάσκετ, συνδυάζοντας θέαμα και ουσία", υπογράμμισε.

Το ευχάριστο είναι ότι η διοίκηση της ΑΕΚ στηρίζει απόλυτα τις επιλογές του προπονητή που επέλεξε να συνεχίσει το έργο του Ιωαννίδη, "αλλά και να περιορίσει τις σπατάλες προωθώντας τα δικά της παιδιά" όπως τονίστηκε. "Εμείς που κυβερνάμε τις διάφορες ομάδες, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ελληνες. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που δεν αξιοποιούνται. Πώς θα αναδειχτούν, όταν δεν κάθονται ούτε στον πάγκο. Οταν τους δοθεί η δυνατότητα να παίξουν, θα γίνουν καλύτεροι από τους Γιουγκοσλάβους. Κάποιος έπρεπε να κάνει το πρώτο βήμα. Ισως μας ακολουθήσουν και οι άλλες ομάδες. Πιστεύουμε πάρα πολύ στους Ελληνες παίκτες, γι' αυτό και επιλέξαμε τον Γ. Καλαφατάκη" υπογράμμισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Φιλίππου.

Παρελθόν αποτελούν τρεις από τους τέσσερις Κοινοτικούς παίκτες που η ΑΕΚ είχε πέρσι στη σύνθεσή της. "Τα συμβόλαια των Κολτεμπέλα, Λάσα, Λάρσεν έληξαν και ο Αντερσεν θα παραμείνει επειδή έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, το οποίο σεβόμαστε", τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γ. Γρανίτσας, διευκρινίζοντας ότι η ΑΕΚ διεκδικεί τον Κ. Μάγλο. Κι όπως εύστοχα παρατήρησε ο Γ. Καλαφατάκης, "από τη στιγμή που σχεδιάζουμε μια ελληνική ομάδα, η κουβέντα για τους Κοινοτικούς περισσεύει".

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ