Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ν. ΑΦΡΙΚΗ - ΔΑΝΙΑ 1-1
Τον τρόμαξε ο Μπλάτερ...

Τρεις κόκκινες και επτά κίτρινες κάρτες (!) έδειξε ο Κολομβιανός Ρέντον

"Χορταστικό" ματς έγινε χτες στην Τουλούζ, όπου Ν. Αφρική και Δανία μοιράστηκαν τέρματα (1-1) βαθμούς και εντυπώσεις. Πάντως, αν μια ομάδα έφυγε χαρούμενη από το γήπεδο, αυτοί είναι οι Δανοί που έφτασαν τους 4 βαθμούς και είναι πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του μουντιάλ.

Από όλα είχε ο αγώνας... Δυο γκολ, τρία δοκάρια, καλές φάσεις, τρεις αποβολές, επτά κίτρινες κάρτες και ένα διαιτητή που πέρασε τον εαυτό του για κεντρικό "ήρωα" του αγώνα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Οι Ευρωπαίοι μπήκαν φουριόζοι και προηγήθηκαν σχετικά νωρίς στο σκορ. Ηταν το 12' όταν ο Μπρίαν Λάουντρουπ βρήκε με πάσα ακριβείας τον Αλαν Νίλσεν, που κεραυνοβόλησε τον Βονκ, "γράφοντας" το 1-0 για το συγκρότημα του Μπο Γιόχανσον. Εξι λεπτά αργότερα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δοκάρι σε κόρνερ του Γιόγκερσεν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο μικρός Λάουντρουπ σημάδεψε με το κεφάλι την αγκαλιά του αντίπαλου πορτιέρο. Ο Σαντ στο 42 είχε το δεύτερο δοκάρι για τους Δανούς, που είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Οι Νοτιοαφρικανοί βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 52', με έξοχο πλασέ του Μακάρθι. Μέχρι το τέλος του αγώνα, εκτός από το δοκάρι του Φόρτσιουν στις καθυστερήσεις του αγώνα, την παράσταση... έκλεψε ο Κολομβιανός ρέφερι Τόρο Ρέντον, που απέβαλε τους Μόλναρ, Βίερχορστ από τους Δανούς και Φίρι από τη Ν. Αφρική, εξαντλώντας την αυστηρότητά του. Προφανώς "φοβήθηκε" τον Γιόζεπ Μπλάτερ που ζήτησε περισσότερη αυστηρότητα από τους διαιτητές, όμως μάλλον εξέθεσε τον εαυτό του. Κιτρίνισε ακόμη τους: Σιόμπεργκ, Νιάτι, Χογκ, Σμάιχελ, Ισα, Φίρι, Ραντέμπε...

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Βονκ, Φις, Ισα, Νιάτι (88' Μπάκλερ), Ραντέμπε, Φόρτσιουν, Μακαλέλε, Μοσέου, Ογκουστίν (46' Φίρι), Μπαρτλέτ (77' Μασίνγκα), Μακάρθι.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Σιόμπεργκ (82' Βίερχορστ), Ρίπερ, Χογκ, Χέλβεγκ, Νίλσεν, Μ. Λάουντρουπ (57' Χάιντσε), Μπ. Λάουντρουπ, Κόλτιγκ, Σαντ (57' Μόλναρ) Γιόργκενσεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ