Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ 3-0
Πρόκριση με "σκιές"

Η Ιταλία κέρδισε 3-0 το Καμερούν και εξασφάλισε, εκτός απροόπτου, την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο. Πάντως και σ' αυτό τον αγώνα, όπως και στον πρώτο εναντίον της Χιλής, τη "Σκουάντρα Αντζούρα" χαρακτήρισαν δύο πράγματα. Αφ' ενός η κακή απόδοση και αφ' ετέρου η... φιλική διαιτησία. Ο Αυστραλός Εντουαρτ Λένι στο 42 κακώς απέβαλε τον Καλά, εκτίμηση που επιβεβαιώνουν και οι αποδοκιμασίες της πλειοψηφίας των θεατών.

Ετσι πλέον όλοι αναρωτιούνται εντονότατα αν το γεγονός ότι τους διαιτητές ορίζει Ιταλός αξιωματούχος της ΦΙΦΑ και η αντιμετώπιση των γειτόνων μας στο γήπεδο, είναι άσχετα μεταξύ τους. Μάλιστα, η απογοήτευση ακόμα και των Ιταλών μεγάλωσε, αφού παρά την αριθμητική υπεροχή ο Μαλντίνι έδειξε ότι φοβόταν το παιχνίδι και έπαιζε αρκετά συντηρητικά.

Τα γκολ των Ντι Μπιάτζιο (6), Βιέρι (75, 88) άμβλυναν κάπως τις αρνητικές εντυπώσεις, αλλά δεν τις εξαφάνισαν. Από την πλευρά τους οι Καμερουνέζοι προσπάθησαν, ακόμα και όταν έμειναν με 10 παίκτες, όντας πίσω στο σκορ. Επαιζαν με... την πλάτη στον τοίχο, αφού ήττα σήμαινε απώλεια κάθε πιθανότητας για πρόκριση. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι αντεπιθέσεις τους ήταν "φαρμάκι".

Στα αξιοσημείωτα ήταν η είσοδος του Ετο. Οχι τόσο για την απόδοσή του, αλλά γιατί ο 17χρονος Καμερουνέζος γίνεται ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής στη διοργάνωση. Ξεπέρασε τον μεγάλο Πελέ, όχι όμως και τον Νόρμαν Γουάιτσαϊντ.

Ο Αυστραλός διαιτητής "κιτρίνισε" τους Κοστακούρτα, Ντι Μπιάτζιο, Βομέ, Νιανκά, Σονγκ.

Πάντως ο Μαλντίνι δήλωσε ενθουσιασμένος εκτός από τη νίκη και με την απόδοση των παιχτών του. "Ολοι έκαναν το καθήκον τους, πάλεψαν σαν ομάδα και έτσι νίκησαν. Παρά το γεγονός ότι το Καμερούν έπαιξε με 10 παίκτες στο Β' ημίχρονο, δυσκολευτήκαμε πολύ. Ομως, οι παίκτες μας δούλεψαν σκληρά και οι επιθετικοί μας εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν".

Ο Λε Ρουά από την πλευρά του ανέφερε: "Παίξαμε πολύ καλά, όμως δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες με 10 παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο".

ΙΤΑΛΙΑ: Παλιούκα, Κοστακούρτα, Μαλντίνι, Νέστα, Καναβάρο, Μοριέρο, Αλμπερτίνι, Ντι Μπιάτζιο, Ντίνο Μπάτζιο, Βιέρι, Ρομπέρτο Μπάτζιο (64' Ντελ Πιέρο).

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σονγκό, Σονγκ, Καλά, Νιανκά, Βομέ, Ολέμπε, Ανγκιμπόντ, Μπομά (66' Ετο), Ντο, Ιπούα (46' Ζομπ), Ομάμ Μπιγίκ (66' Τσαμί).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ