Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΑ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπροστά σε σοβαρά καθήκοντα

Καταγράφοντας ένα ακόμα θετικό βήμα στην πορεία για το δυνάμωμα της Κομματικής Οργάνωσης και το άπλωμα της δουλιάς της ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, βγήκαν από τη Συνδιάσκεψή τους οι κομμουνιστές στην Αχτίδα της Α' Αθήνας.

Με πρώτη μεγάλη μάχη μπροστά τους αυτήν της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτώβρη, αλλά και κύριο καθήκον την παραπέρα ενίσχυση της ίδιας της Κομματικής Οργάνωσης, μέσα από συγκεκριμένα πλάνα οικοδόμησης, η Οργάνωση προσανατολίζει για τα επόμενα δύο χρόνια το σύνολο της δουλιάς της έτσι που να υπηρετείται αποφασιστικά ο άμεσος πολιτικός στόχος του ΚΚΕ, για την οικοδόμηση του αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου.

Στις πρώτες κιόλας γραμμές της Πολιτικής Απόφασης, που υπερψηφίστηκε από τη Συνδιάσκεψη, μετά την ανάλυση της κατάστασης που διαμορφώνει η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών, σημειώνεται χαρακτηριστικά για τα άμεσα καθήκοντα:

"Η επιβεβαίωση της ορθότητας της πολιτικής του Κόμματος, οι αγώνες της εργατικής τάξης, μας θέτουν το βαρυσήμαντο καθήκον, οι κομμουνιστές της Α' Αθήνας να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην απόκρουση της τρομοκρατίας, του εντεινόμενου αντικομμουνισμού, να αγωνιστούμε για τη συσπείρωση της εργατικής τάξης στην πολιτική του ΚΚΕ, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων οικοδόμησης του αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου πάλης. Για να δυναμώσει η σύγκρουση και η ρήξη με το πολιτικό σύστημα της κυριαρχίας των μονοπωλίων".

Δεσπόζουσα θέση στο κείμενο της Πολιτικής Απόφασης κατέχουν τα μέτρα για τη δράση στο εργατικό κίνημα. Η Συνδιάσκεψη εκτίμησε ότι "η πολιτική δράση των ΚΟΒ στην εργατική τάξη, η ένταξη εργατών στο Κόμμα, συνδέεται άρρηκτα με τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος, συνιστά καθοριστικό παράγοντα, όχι μόνο για τη συγκρότηση του Μετώπου, αλλά και για να διαδραματίσουν τόσο το Κόμμα όσο και η εργατική τάξη ηγετικό ρόλο σε αυτό". Η Συνδιάσκεψη χρέωσε τη νέα Αχτιδική Επιτροπή με συγκεκριμένους άξονες, στους οποίους πρέπει να επικεντρώσει τη δράση της Οργάνωσης.

Πέρα από τους στόχους που μπαίνουν για το εργατικό κίνημα, ανάμεσα σε άλλα, ειδική αναφορά γίνεται στα μεσαία λαϊκά στρώματα, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι της απόφασης αφορά τη νεολαία, όπου σημειώνεται πως "είναι πρώτα και κύρια ευθύνη του Κόμματος η παρέμβαση στη νεολαία, η ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος στο πλάι του εργατικού, λαϊκού". Σαν κύριο καθήκον των ΚΟΒ αναφέρεται επίσης "η ενίσχυση του φιλειρηνικού κινήματος στη γειτονιά, στο σχολείο, στους τόπους δουλιάς, σε αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση".

Η Αχτιδική Συνδιάσκεψη χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα των εκπαιδευτικών, που συγκρούστηκαν με τη συντηρητική, αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας. Οπως σημειώνεται, η αλληλεγγύη γονέων, μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, που εκδηλώθηκε με τη συμμετοχή τους στον αγώνα έξω από τα εξεταστικά κέντρα, ενίσχυσε σημαντικά την προοπτική και τη δυναμική του μετώπου παιδείας.

Ενα μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε σε δύο κεντρικά ζητήματα: Την εκλογική μάχη του Οκτώβρη και την πορεία οικοδόμησης του Μετώπου. Τα δύο αυτά θέματα αποτέλεσαν και τον κορμό της παρέμβασης που έκανε στη Συνδιάσκεψη η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησαν επίσης ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος, Χ. Φλωράκης και αντιπροσωπεία της ΚΟΑ με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος του ΠΓ Μ. Ζάχαρη.Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Αχτιδική Επιτροπή, που με τη σειρά της επανεξέλεξε γραμματέα τον Γιώργο Γεωργόπουλο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ