Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕ ΟΔΓ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι μετανάστες κομμουνιστές θα ανταποκριθούν

Η ανάπτυξη της δουλιάς και της δράσης στο εργατικό - συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα της ΟΔ Γερμανίας, το πλατύ άνοιγμα στο μαζικό κίνημα των αλλοδαπών οργανώσεων πάνω στα κοινά προβλήματα, η ανάπτυξη και το δυνάμωμα της ΚΟ και η ολόπλευρη βοήθεια στην ΚΝΕ, ήταν τα βασικά ζητήματα και οι στόχοι που απασχόλησαν τη Συνδιάσκεψη της ΚΟ του ΚΚΕ στην ΟΔ Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη.

Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στον απολογισμό δράσης της Νομαρχιακής Επιτροπής σημειώνεται πως η ΚΟ στο διάστημα των δύο προηγούμενων χρόνων έκανε θετικά βήματα στη δουλιά της. Καλυτέρευσε σημαντικά η λειτουργία των ΚΟΒ και των καθοδηγητικών οργάνων. Η Οργάνωση συμμετείχε πιο δραστήρια στη δράση του ντόπιου κινήματος, δυνάμωσε τις σχέσεις και τη συνεργασία με το αδελφό κόμμα, το Γερμανικό ΚΚ, βελτίωσε και ανέπτυξε τις σχέσεις της με τις άλλες οργανώσεις των αλλοδαπών οργανώσεων.

Η Συνδιάσκεψη αποφάσισε τα παρακάτω:

Στροφή, με όλες της δυνάμεις της ΚΟ, προς την εργατική δουλιά, την ανάπτυξη της εργατικής συνδικαλιστικής δράσης, με στόχο το δυνάμωμα του ταξικού ρεύματος στο ντόπιο εργατικό κίνημα.

Παραπέρα βελτίωση της συνεργασίας με το ΓΚΚ και τις κομματικές οργανώσεις άλλων εθνικοτήτων, με στόχο την προσπάθεια για κοινή κάθοδο στις τοπικές δημοτικές εκλογές, ανάπτυξη του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος κ.ά.

Ολόπλευρη και συγκεκριμένη βοήθεια στην ΚΝΕ.

Βελτίωση της παρέμβασής μας στη δουλιά των κοινοτήτων και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ), μέσω της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ), με αιχμές στα ζητήματα της αναγνώρισης των κοινοτήτων και της ΟΕΚ, ενάντια στην προσπάθεια υποβάθμισής τους μέσω του ΣΑΕ, κ.ά.

Ενίσχυση της δουλιάς για τις γυναίκες μέσα στις κοινότητες. Διοργάνωση σύσκεψης της ΔΕ με θέμα: "Η δουλιά στις γυναίκες".

Πλάνο αύξησης της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" και της ΚΟΜΕΠ σε όλες τις ΚΟΒ.

Βελτίωση της ιδεολογικής δουλιάς με ιδεολογικά μαθήματα, με προώθηση του προοδευτικού βιβλίου, με αξιοποίηση υλικών του "Ρ" και της ΚΟΜΕΠ.

Τέλος, τονίστηκε πως προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι το δυνάμωμα της ΚΟ και η παραπέρα βελτίωση της λειτουργίας τους και των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών των ΚΟ. Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Νομαρχιακή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ