Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΕΡΤΙ ΦΟΓΚΤΣ
"Οπλο μας η πείρα"

"Η Γαλλία είναι η χώρα του καλού κρασιού και όλοι γνωρίζουν ότι ένα κρασί γίνεται καλύτερο με το πέρασμα του χρόνου. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς από τους παίκτες μου". Με τον τρόπο αυτό παρομοίασε την εθνική ομάδα της Γερμανίας, ο τεχνικός της, Μπέρτι Φογκτς, δίνοντας απάντηση στα σχόλια που έγιναν για το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας που έχουν τα "πάντσερ".

"Ξέρουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις κρίσιμες καταστάσεις, σε σχέση με τους πιο νεαρούς παίκτες. Ακόμη, ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται χρόνια σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις, είναι πιο εύκολο να μπουν σε δίαιτες και να προσαρμοστούν πιο γρήγορα σε προπονήσεις εκτός Γερμανίας" ανέφερε.

Καταλήγοντας ο Φογκτς είπε ότι η εμπειρία σίγουρα είναι αβαντάζ σ' ένα μουντιάλ, από την προσπάθεια ν' αλλάξει ολοκληρωτικά η τακτική της ομάδας, με νέους παίκτες. Από την πλευρά του ο σύμβουλος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γουίλφρεντ Κίντερμαν, τόνισε ότι οι "μεγάλοι σε ηλικία αθλητές ξέρουν πώς να ανανεώνονται και να προετοιμάζονται κατάλληλα για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση". Μάλιστα, έφερε παράδειγμα το Βρετανό σπρίντερ Λίντφορντ Κρίστι, ο οποίος κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο σε ηλικία 36 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ