Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ - ΝΙΓΗΡΙΑ 3-1
Νίκησε η πιο... διψασμένη

Σ' ένα φιλικού, ουσιαστικά, χαρακτήρα παιχνίδι η Παραγουάη κέρδισε 3-1 τη Νιγηρία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι Αφρικανοί ξεκίνησαν τον αγώνα με 7 "αλλαγές"... Οι Λατινοαμερικανοί από την πλευρά τους ξεκίνησαν με γκολ. Μόλις στο 50ό δευτερόλεπτο ο Αγιάλα έκανε το 0-1. Ο Ορούμα ισοφάρισε για τους "Σούπερ Αετούς" (10), αλλά οι Παραγουανοί.. χτύπησαν δύο ακόμα φορές με τους Μπενίτες (59) και Γκαρντόσο (86). Ετσι η Παραγουάη θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους "8" με αντίπαλο τη Γαλλία, ενώ η Νιγηρία θα αντιμετωπίσει τη Δανία.

Φυσικά πανευτυχής ο προπονητής της Παραγουάης, Πάουλο Σέζαρ Καρπετζιάνι, δήλωσε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτήν τη νίκη. Είναι μια γιορτή και ο σκοπός μας ήταν να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Το ματς ήταν δύσκολο και επιστρατεύσαμε τη δύναμη και τη θέλησή μας. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη άμυνα, όμως αντιπαρατάξαμε την ταχύτητα των τεσσάρων επιθετικών μας οι οποίοι άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πιο εύκολο από το δεύτερο. Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη Γαλλία. Στόχος μας είναι το κύπελλο. Πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς".

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Νιγηρίας, Μπόρα Μιλουτίνοβιτς, ανέφερε: "Η Παραγουάη σημείωσε μια μεγάλη έκπληξη και τη συγχαίρω που πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλο και προκρίθηκε. Σήμερα άλλοι δύο παίκτες μας είδαν την κίτρινη κάρτα, ενώ έχουμε προβλήματα με τους Αμοκάτσι και Ολίσε. Παίξαμε καλά στο α' ημίχρονο, όμως μετά το δεύτερο γκολ της Παραγουάης δυσκολευτήκαμε να κάνουμε κάτι καλό. Τώρα θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τη Δανία".

Ο Πιρόμ Ουμ Πραζέρτ από την Ταϊλάνδη "κιτρίνισε" τους Εγκουαβόν και Ιρόχα.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ρουφάι, Εγκουαβόν, Ιρόχα, Οκαφούρ, Γουέστ, Μπαμπανγκίντα, Κανού, Λαβάλ, Ολίσε (46' Οκπάρα), Ορούμα (69' Φινίντι), Γιεκινί.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Σιλαβέρτ, Αρτσε, Γκαμάρα, Αγιάλα, Σαράμπια, Κανίζα (55' Γιέγκρος), Παρέδες, Μπενίτες (68' Ακούνια), Ενσίσο, Μπριζουέλα (78' Ρόχας), Καρντόσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ