Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ομπρέλα προστασίας

"Τα διαιτητικά στάνταρ στο Μουντιάλ της Γαλλίας είναι υψηλότερα από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Ντέιβιντ Ουίλ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι είπε ότι μόλις σε τρία από τα 40 παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έμεινε ευχαριστημένος από τα σφυρίγματα των "αρχόντων", χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει.

Ανέφερε ακόμα ότι η βαθμολογία των διαιτητών και των βοηθών τους μέχρι στιγμής είναι πολύ υψηλή, από 8.3 έως 10 και από 8.5 έως 10 αντίστοιχα, ενώ επισήμανε ότι περιμένει ακόμη καλύτερες διαιτησίες μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. "Εγιναν ορισμένα λάθη, που όμως οι διαιτητές δεν είχαν την πολυτέλεια να τα δουν στο βίντεο και σε αργή κίνηση ή σε φωτογραφίες μετά το τέλος του αγώνα", είπε ο Ουίλ, ο οποίος ακόμη διευκρίνισε ότι οι διαιτητές κάνουν πράξη τα όσα τους είπε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για τα σκληρά φάουλ.

Αναφορικά με τις κόκκινες κάρτες, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της FIFA είπε ότι παρά τους αυστηρούς κανονισμούς για τα μαρκαρίσματα από πίσω και τα τάκλιν, οι διαιτητές προτιμούν να δείξουν κίτρινη κάρτα και πολύ δύσκολα αποβάλλουν κάποιο παίκτη. Ο ίδιος πάντως, έβγαλε... κόκκινη κάρτα στην ιδέα να έχουν οι διαιτητές στη διάθεση τους βίντεο και γουόκι τόκι, ώστε να μπορούν να βλέπουν πιο καθαρά μια φάση. "Τα λάθη είναι μέρος του ποδοσφαίρου" είπε χαρακτηριστικά ο Ουίλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ