Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Μοναδική λύση το ξεπούλημα της χώρας

Σαν ο αυθεντικός πρεσβευτής της πολιτικής των "διαρθρωτικών αλλαγών" παρουσιάστηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Και για να πείσει πως είναι τέτοιος, κατέφυγε σε αντικομμουνιστικά τερτίπια

Την αποδοχή από τα απλά μέλη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας των "αγορών" σε ό,τι αφορά την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, ζήτησε χτες το βράδυ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε μία... αρχηγικών τόνων ομιλία, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που διοργανώθηκε "από φίλους του Γ. Παπαντωνίου"!

Πρόκειται για ομιλία - παρέμβαση του Γ. Παπαντωνίου στα πλαίσια των εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών εξελίξεων, με επίκεντρο τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα διαφορά κέντρα επιρροής για το ποια ομάδα θα έχει τον αποφασιστικό ρόλο και λόγο στο διαμελισμό και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Από τον τόνο της ομιλίας του Γ. Παπαντωνίου είναι εμφανής η προσπάθειά του να παρουσιαστεί ως ο μοναδικός αυθεντικός πρεσβευτής της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, ο συνεπής διαμεσολαβητής μεταξύ της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, θέτοντας έτσι υποψηφιότητα για πρωταγωνιστικό ρόλο στις μετά Σημίτη εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Κατά τον Παπαντωνίου, "το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναπτυχθεί ιστορικά σε μια κρατικίστικη κατεύθυνση, σύμφωνα με την οποία το κράτος καλύπτει τους πάντες, είναι το κράτος - πατέρας". Κατά την άποψή του, στο ΠΑΣΟΚ "υπάρχει δυσκολία αποδοχής μίας πολιτικής μετοχοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων", ομολογώντας έτσι την άρνηση σημαντικών τμημάτων των μελών και των οπαδών του ΠΑΣΟΚ να αποδεχτούν τη στροφή της κομματικής και πολιτικής ηγεσίας στις αρχές της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής.

Για μία ακόμη φορά επιστράτευσε τη συκοφαντία και τη λάσπη εναντίον όλων εκείνων που αντιπαλεύουν την πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ειδικότερα κατηγόρησε ορισμένα στελέχη "που έχουν εθιστεί να συνδιοικούν τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως αυτό εκφράστηκε στην "Ολυμπιακή" και την Ιονική". Καταφεύγοντας μάλιστα στις γνωστές κυβερνητικές χυδαιότητες, ισχυρίστηκε ότι "... τα στελέχη που προκάλεσαν τα γνωστά έκτροπα στη Γενική Συνέλευση της Εμπορικής έχουν πρόσθετους προσωπικούς λόγους να αντιδρούν σε μία πολιτική μετοχοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων".

Κατά τον Γ. Παπαντωνίου, το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική φερέγγυα πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί στην οικονομική ολιγαρχία ότι μπορεί να φέρει σε πέρας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων "με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία".

Στην υποτιθέμενη κριτική που άσκησε προς τα άλλα κόμματα αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ παραχαράζοντας, όπως είναι φυσικό, πλήρως την πραγματικότητα. Ετσι, ο υπουργός του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ένας απο τους κύριους εκφραστές της πολιτικής που απαιτεί την ποδηγέτηση του λαού και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, κινούμενος στο γνωστό αντικομμουνιστικό μοτίβο της κυβέρνησης μίλησε για το που ...αδικεί την ιστορία του. Κι αυτό για να υποστηρίξει πως η συνεπής και αγωνιστική αντίδραση των κομμουνιστών στην εφαρμοζόμενη πολιτική και την εκποίηση του δημοσίου, σημαίνει ότι "πρωταγωνιστεί σε επεισόδια και λειτουργεί ως ταραχοποιός".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση αύριο ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της (2011-05-24 00:00:00.0)
Από τη λίστα του 2001 στη λίστα του 2002! (2001-07-29 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποιούν το νερό και στη Θεσσαλονίκη! (2000-10-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2000-06-14 00:00:00.0)
Διαρθρωτικό ξεπούλημα! (1998-09-13 00:00:00.0)
Θαυμάστε τους! (1997-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ