Κυριακή 5 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γ. ΠΑΤΤΑΚΗΣ
Πλούσια εμπειρία

"Η πλούσια εμπειρία που αποχτήσαμε στους πολύχρονους αγώνες της αγροτιάς και ιδιαίτερα στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων των τελευταίων χρόνων, δε συνδυασμό με τη μεγάλη πείρα που έχουμε, πολλοί από μας, θητεύοντας επί πολλά χρόνια στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα βοηθήσει πάρα πολύ στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στους δήμους και στο λαό της περιοχής μας.

Για μας αποτελεί "αξίωμα" ότι η Αυτοδιοίκηση που δε συντάσσεται και δεν αγωνίζεται μαζί με τους κατοίκους για την επίλυση των προβλημάτων τους, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Αυτοδιοίκηση, υπέρ του λαού. Ο νομάρχης ή ο δήμαρχος που στέκεται μακριά ή, ακόμα χειρότερα, απέναντι από τους λαϊκούς αγώνες, δεν τιμάει την ψήφο των πολιτών και δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηρίζεται ως πετυχημένος.

Δυστυχώς - αν και ήταν αναμενόμενο - στους αγώνες της αγροτιάς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας - όλοι οι νομάρχες και η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων - όχι μόνο "έλαμψε διά της απουσίας της", αλλά έπαιξε και το ρόλο του "κυματοθραύστη" και του "υπονομευτή" της ενωτικής πάλης μας, εξυπηρετώντας τις επιλογές της κυβέρνησης, που χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που διέθετε για να χτυπήσει το αγροτικό κίνημα.

Επειδή οι αγώνες της αγροτιάς, αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, θα συνεχιστούν, χρειάζεται να εκλεγούν νομάρχες και δήμαρχοι που θα συμπαραστέκονται ενεργά, θα στηρίζουν και θα συντονίζουν τους λαϊκούς αγώνες και δε θα λειτουργούν σαν το "μακρύ χέρι" της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ