Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΙΟΝ
Από τον Αννα στον Καϊάφα...

Από τη βούληση πότε του "Αννα" και πότε του "Καϊάφα" φαίνεται τελικά ότι κρέμεται η δουλιά των 400 εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ,αφού χτες η εργοδοτική πλευρά του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης), δηλαδή οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και των εμπόρων αρνήθηκαν να παράσχουν τις εγγυήσεις που απαιτούνται προς τα ασφαλιστικά ταμεία για να ρυθμιστούν τα χρέη του πολυκαταστήματος. Τελικά κάτω από την ισχυρή πίεση των εργαζομένων με τη συνεχή παρουσία τους έξω από το υπουργείο Εργασίας, η ευθύνη για το αν θα παρασχεθούν ή όχι οι εγγυήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία - σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν προς τους εργαζόμενους, τόσο ο υπουργός όσο και υφυπουργός Εργασίας - πέρασε στον ΟΑΕΔ, το ΔΣ του οποίου θα αποφασίσει σχετικά αύριο Πέμπτη.

Χτες, μετά την άρνηση της επιτροπής του ΛΑΕΚ να παράσχει αυτές τις εγγυήσεις, οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ απευθύνθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Μετά από επαφές - σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαππα - τόσο με τον ΟΑΕΔ, όσο και το ΙΚΑ, την ευθύνη για τις εγγυήσεις θα την αναλάβει ο ΟΑΕΔ, η διοίκηση του οποίου θα συνεδριάσει την Πέμπτη, προκειμένου να πάρει τελεσίδικη απόφαση. Στο μεταξύ με βάση την ίδια ενημέρωση, χτες θα αποστελλόταν επιστολή από τον ΟΑΕΔ προς το Εφετείο Αθηνών, που εκδικάζει την υπόθεση περί της ρύθμισης των χρεών του ΜΙΝΙΟΝ, ότι ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ προτίθενται να έρθουν σε συμφωνία για αυτό το θέμα.

Αυτό όμως που καταδεικνύεται για μια ακόμη φορά - σύμφωνα με δήλωση της Κάτιας Νικολάου,προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ - είναι ότι "το ζήτημα είναι πολιτικό" και τονίζει ότι "η κυβέρνηση και ο καθένας που εμπλέκεται στην υπόθεση, δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει με τη δουλιά 400 εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ