Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλώνεται το μήνυμα της αντίστασης

Στόχος των συνδικάτων να φτάσει και στον τελευταίο εργαζόμενο ο λόγος τους για το περιεχόμενο και τους στόχους του αντεργατικού νομοσχεδίου. Εντείνονται οι προετοιμασίες για το παναθηναϊκό συλλαλητήριο στις 16 Ιούλη

Επιταχύνουν τις προσπάθειές τους τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, ώστε δυναμικά και αποφασιστικά να εκφραστεί η συνολική αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης για την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και να απαιτηθεί η απόσυρσή του τώρα. Με περιοδείες στους τόπους δουλιάς, εξορμήσεις στις γειτονιές, πικετοφορίες, ξεδιπλώνεται, παρά τις δυσκολίες της εποχής, μια πλατιά καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Τα σωματεία της Αθήνας προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία του παναθηναϊκού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 16 Ιούλη, στις 7.30μμ, στην πλατεία Κάνιγγος,αλλά και της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 23 Ιούλη, προβάλλοντας την απαίτηση για συνολική απόρριψη του νομοσχεδίου, ενώ σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Επιτροπών Υπεράσπισης Εργατικών Δικαιωμάτων σε όλες τις συνοικίες της πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων.

Στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης των εργαζομένων, ο Π. Σοφός γενικός γραμματέας του ΕΚΑ και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης Αττικής, περιόδευσαν χτες το πρωί στα εργοστάσια του Περιστερίου ΜΠΑΡΚΟ, ΖΗΡΟΣ, HELENS CLUB.Ο Π. Σοφός ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας πως "καλύπτει και νομιμοποιεί την εργοδοτική ασυδοσία στους εργασιακούς χώρους. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε αντικείμενα, χωρίς καθόλου δικαιώματα και τους επιφυλάσσει μεσαιωνικό μέλλον, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις". Ο συνδικαλιστής κάλεσε τους εργαζόμενους "σε αντίσταση και ανυποχώρητο αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο - τερατούργημα" και σε καθολική συμμετοχή στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο στις 16 του μήνα και στην πανελλαδική απεργία στις 23 Ιούλη. Τέλος, τόνισε πως "πρέπει και με την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές να καταδικάσετε την αντεργατική κυβερνητική πολιτική".

- Η ΕΣΑΚ Δημοσίου καλεί τους δημόσιους υπάλληλους σε αγώνα για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου (το οποίο - εκτός των άλλων - επεκτείνει τη μερική απασχόληση και στο Δημόσιο, αμφισβητώντας ευθέως τη μονιμότητα), αλλά και κατά του αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Καταγγέλλει τις ηγετικές ομάδες ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ, που αποδέχονται το νομοσχέδιο, λειτουργώντας σαν το "μακρύ χέρι" της κυβέρνησης στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα. Η ΕΣΑΚ Δημοσίου καλεί σωματεία και ομοσπονδίες, να απομονώσουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων στο Δημόσιο και συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία στις 23 Ιούλη που υποχρεώθηκε να κηρύξει η ΓΣΕΕ και στο Παναθηναϊκό συλλαλητήριο 16 Ιούλη που διοργανώνει το ΕΚΑ.

- "Πρόκειται για ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο στο σύνολό του και για αυτό απαιτείται η άμεση απόσυρσή του", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ,η οποία καλεί στο συλλαλητήριο του ΕΚΑ στις 16 Ιούλη και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 του μήνα. Καλεί επίσης τις τοπικές επιτροπές του σωματείου να συντονίσουν τη δράση τους με τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Το νομοσχέδιο καταγγέλλει επίσης ο Σύλλογος Καταμετρητών - Εισπρακτόρων ΔΕΗ και καλεί τη ΓΕΝΟΠ να το απορρίψει.

- Την κυβέρνηση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών και Εργατών Μετάλλου Πάτρας για το νομοσχέδιο με το οποίο χτυπά τον κορμό των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η διοίκηση του Σωματείου ομόφωνα αποφάσισε τη συνολική απόρριψη του νομοσχεδίου και καλεί σε αγώνα για να μην ψηφιστεί το τερατούργημα. Με ανάλογη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λήμνου καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το τερατούργημα και προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι να το καταργήσουν στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ