Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά σε ρόλο απεργοσπάστη η ΠΝΟ

Να μη συμμετέχουν οι ναυτεργάτες στην πανεργατική απεργία στις 23 Ιούλη, αποφάσισε η νόθα πλειοψηφία της Ναυτικής Ομοσπονδίας!

Το ρόλο του απεργοσπάστη ανέλαβαν και πάλι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που πλειοψηφούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας! Χτες κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ της Ομοσπονδίας, αυτή η νόθα πλειοψηφία αποφάσισε να μη συμμετέχουν οι ναυτεργάτες στην 24ωρη πανεργατική - πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Ιούλη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις!

Ως πρόσχημα οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας πρόβαλαν ότι τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, δεν αφορούν τους ναυτεργάτες! Αυτό, όταν στο ναυτεργατικό χώρο έχει ήδη κατακτήσει πολύ έδαφος η μαύρη εργασία, χτυπιέται ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων, ενώ το 8ωρο και πολλές ειδικότητες ναυτεργατών και κατηγορίες πλοίων, όπως στα πορθμεία της Κέρκυρας, έχει γίνει 12ωρο και 18ωρο. Ταυτόχρονα, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ απέρριψαν και την πρόταση που κατέθεσαν η ΠΕΜΕΝ και η Ναυτεργατική Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" να συμμετέχουν οι ναυτεργάτες στις 23 Ιούλη στην 24ωρη απεργία. Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία είχαν προτείνει ως διεκδικητικό πλαίσιο την απόσυρση του νομοσχεδίου, την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων, την κατάργηση των φορομπηχτικών μέτρων σε βάρος των ναυτεργατών, την προστασία του δικαιώματος της δουλιάς, την ανάκληση της άρσης του καμποτάζ κ.ά.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσας μετά το αποτέλεσμα της συνεδρίασης σημείωσε: "επιβάλλεται οι ναυτεργάτες να παρέμβουν αποφασιστικά για την αλλαγή της νόθας κατάστασης που επικρατεί στην Ομοσπονδία, το συσχετισμό δύναμης στην ΠΝΟ, προκειμένου αυτή να ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Επιβάλλεται οι ναυτεργάτες να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με όλους τους εργαζόμενους για την απόκρουση αυτής της πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ