Πέμπτη 9 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επεισόδια στο Αμστερνταμ

Σ' αντίθεση με τους παίχτες τους, οι Ολλανδοί "φίλαθλοι" στα πάτρια εδάφη απογοήτευσαν με τη στάση τους. Στο Αμστερνταμ δημιουργήθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία, να χρησιμοποιήσει βία για να μπορέσει να διαλύσει τις ομάδες των εξαγριωμένων οπαδών, που ήθελαν να εκτονώσουν την απογοήτευσή τους στις... βιτρίνες των καταστημάτων και στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τρία άτομα συνελήφθησαν και πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια της αστυνομίας για να ηρεμήσουν...

Αντίθετα στη Βραζιλία το επινίκιο καρναβάλι στήθηκε στο άψε σβήσε. Εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους του Ρίο και του Σάο Πάολο και φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Ταφαρέλ. Επίσης τραγουδούσαν "Penta, penta", εννοώντας πως ήρθε η ώρα για τη Βραζιλία να προσθέσει τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο στην πλούσια συλλογή της. Οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδιδαν συνεχώς ανταποκρίσεις από τη Μασσαλία με δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Κεντρικό σημείο των πανηγυρισμών στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ήταν η πλατεία "Τιγιούκα". Οι στολές του καρναβαλιού βγήκαν από τις ντουλάπες, οι δρόμοι σείστηκαν από τους ρυθμούς της σάμπα και η νύχτα φωτίστηκε από τα δεκάδες πυροτεχνήματα. Οι στιγμές που έζησε χθες το Ρίο και ολόκληρη η Βραζιλία ήταν εκπληκτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ