Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Δεν αισθάνομαι σημαία"

Συνέντευξη Τύπου Νικολα'ϊδη και Νικολάου χτες, μετά την υπογραφή του συμβολαίου

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου (ικανοποίηση συναισθήματος και κέρδους) συνδύασε ο Ντέμης Νικολα'ϊδης με την παραμονή του στην ΑΕΚ. Αυτό είναι κατανοητό και θεμιτό. Ομως απ' αυτό ως τη χθεσινή προσπάθεια παίχτη και διοίκησης, να υπερθεματίσουν σε συναίσθημα υποβαθμίζοντας το οικονομικό, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Ο πρόεδρος, Λ. Νικολάου, υποστήριξε: "Πρόκειται για ιστορική μέρα γιατί αυτή η μετεγγραφή βάζει σφραγίδα στον παρεξηγημένο χώρο που λέγεται ποδόσφαιρο. Παρά την εμπορευματοποίηση του αθλήματος, ο Νικολα'ϊδης απέδειξε πως υπάρχει ακόμα συναίσθημα. Μόνος του ζήτησε να μείνει δεν τον πίεσε κανένας. Είναι δική του επιτυχία. Και άλλοι παίχτες έβαλαν στην άκρη τα συμφέροντα τους και θα μείνουν".

Από την πλευρά του ο διεθνής παίχτης ανέφερε: "Δεν είμαι και δεν πρόκειται να γίνω επαγγελματίας. Αυτό είναι καλό και κακό. Σκέφτομαι να μείνω για πάντα στην ΑΕΚ. Αλλιώς δε θ' ανανέωνα το συμβόλαιό μου. Η ρήτρα είναι δείγμα καλής θέλησης. Αφ' ενός, αν φύγω η ΑΕΚ θα πάρει λεφτά, αφ' ετέρου, δε θα μου κόψει το δρόμο αν με ζητήσει μεγάλη ομάδα". Καλά και συγκινητικά όλα αυτά, αλλά και τα λεφτά με τη... σέσουλα που θα εισπράξει ο παίχτης έπαιξαν το ρόλο τους. Ετσι δεν είναι;

Κατά τ' άλλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νικολα'ϊδης αρνήθηκε το ρόλο της "σημαίας" και την υποκατάσταση του Μανωλά: "Δεν αισθάνομαι σημαία. Για να το καταφέρει ο Μανωλάς έπαιξε 20 χρόνια. Εμένα είναι ο 3ος στην ΑΕΚ. Ας παίξω τουλάχιστον 10 και μετά το συζητάμε". Εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας διέψευσε ότι επίκειται πώληση μέρους των μετοχών και στο φλέγον θέμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής για την ΑΕΚ, υποστήριξε πως η ENIC περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου όντας "προετοιμασμένοι για καλές και κακές ειδήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ