Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Τιράμ για πρόεδρος"

Πρωτοφανή πανηγύρια στο Παρίσι από εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλους

Πάνω από 350.000 Γάλλοι φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού για να γιορτάσουν την πρόκριση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο μεγάλο τελικό του Ππαγκόσμιου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η συγκέντρωση ήταν τόσο μεγάλη, που κάποιοι τη χαρακτήρισαν ως τη μεγαλύτερη των τελευταίων είκοσι χρόνων. Στο επίκεντρο των πανηγυρισμών βρέθηκε ο Λιλιάν Τιράμ, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ της Γαλλίας που τις έδωσαν την πρόκριση στον τελικό.

"Ο Τιράμ για... Πρόεδρος", ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν για τον αμυντικό της Πάρμα, ο οποίος πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση μέχρι σήμερα με τη φανέλα των "τρικολόρ".

Το πάρτι στο κέντρο του Παρισιού συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή αλλά διακριτική και δε χρειάστηκε να επέμβει, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Ετσι η πόλη του φωτός έμεινε ξάγρυπνη μέχρι τις πρωινές ώρες αφού η χαρά των Γάλλων και η διάθεση για πανηγύρια δεν έλεγε να τελειώσει με τίποτα.

Περηφάνια παρά τη θλίψη στο Ζάγκρεμπ

Αντίθετα εντελώς διαφορετική, όπως είναι φυσικό, ήταν η κατάσταση στο κέντρο του Ζάγκρεμπ και συγκεκριμένα στην πλατεία "Τζέλασιτς", όπου χιλιάδες Κροάτες παρακολούθησαν το παιχνίδι από τις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί ειδικά για το λόγο αυτό.

Αν και στην αρχή της επανάληψης η πλατεία σείστηκε από τους πανηγυρισμούς για το γκολ του Σούκερ, εντούτοις στο τέλος του παιχνιδιού δάκρυα κύλησαν στα πρόσωπα των πιο πολλών φιλάθλων, για το χαμένο όνειρο που ήταν η πρόκριση στον τελικό.

Πάντως, όπως δήλωναν οι Κροάτες φίλαθλοι αισθάνονται περήφανοι από την πορεία της ομάδας, παρά την αποτυχία να προκριθεί στον τελικό, για αυτό σχεδιάζουν να υποδεχτούν με τον ανάλογο τρόπο τους παίκτες της Εθνικής όταν επιστρέψουν στην πατρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ