Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Δωρεάν λειτουργία των δημοτικών ιατρείων

Δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο λαό της περιοχής παρέχουν ήδη τα δημοτικά ιατρεία στο Βύρωνα. Ο στόχος που είχε θέσει ο δήμος υλοποιήθηκε και είναι αυτό άλλη μια απόδειξη ότι στο Βύρωνα το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και η πολιτική της επίκεντρο έχει τον άνθρωπο και τα προβλήματά του.

"Εχουμε υπόψη μας την κρατική αναλγησία για την παρεχόμενη υπηρεσία υγείας" - τόνισε στη διάρκεια των εγκαινίων ο δήμαρχος, Νίκος Ρογκάκος - "και θέλουμε, όχι ανταγωνιστικά αλλά συναγωνιστικά, απέναντι σ' ένα κράτος που ξέρουμε όλοι πώς και γιατί λειτουργεί έτσι, να αναδείξουμε ότι αυτός ο βαθιά λαϊκός δημοκρατικός θεσμός, που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία και στον άνθρωπο".

Τα δημοτικά ιατρεία σκοπό έχουν, όπως τόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Υγείας του δήμου, Ε. Τσεκούρα,να λειτουργήσουν μαζικά προγράμματα προληπτικής ιατρικής μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού και να συμβουλεύουν κάθε πολίτη με ενημέρωση, κατανόηση ή περίθαλψη ενός ήδη υπάρχοντος ιατρικού προβλήματος, χωρίς να υποκαθιστά βέβαια τον γιατρό του ασθενή. Παράλληλα, η λειτουργία βιοχημικού εργαστηρίου έχει στόχο να καλυφθούν περιπτώσεις απόρων ή να μπορούν να πραγματοποιηθούν ομαδικοί έλεγχοι.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην υλοποίηση αυτής της προσφοράς ζωής στο λαό του Βύρωνα συμβάλλουν αποφασιστικά σαράντα και πλέον γιατροί της περιοχής, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Αλλωστε, όπως είπε ο δήμαρχος, Ν. Ρογκάκος, "ο δήμος μας θα ακουμπάει στον άνθρωπο, στα προβλήματά του, επαληθεύοντας έτσι, μέσα από τέτοιες και παρεμφερείς πράξεις και παραδείγματα, τι εννοούμε εμείς όταν μιλάμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση". Αλλά για να διατηρηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά στην Αυτοδιοίκηση, όπως είπε ο Ν. Ρογκάκος, ο λαός οφείλει να συστρατευτεί και να περιφρουρήσει το ρόλο της, αντιπαλεύοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής ή ανάλογων κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ