Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η αντεργατική απόφαση του Αρείου Πάγου

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Κωστόπουλος κατέθεσαν αναφορά με καταγγελία του ΕΚ Αγρινίου. Εντείνονται οι αντιδράσεις από τα Εργατικά Κέντρα

Στη Βουλή έφεραν το θέμα που προκύπτει από την απόφαση του Αρείου Πάγου για την απαγόρευση λειτουργίας πολιτικών οργανώσεων στους χώρους εργασίας, με αφορμή σχετική απόφαση που αφορούσε την ΕΒΟ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μήτσος Κωστόπουλος, καταθέτοντας αναφορά με την ανακοίνωση - καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για το ζήτημα αυτό.

Οπως, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει το ΕΚ Αγρινίου, στη σχετική ανακοίνωσή του, "η απόφαση αυτή ανοίγει και πάλι το δρόμο για "ανώμαλες" καταστάσεις στην πολιτική ζωή και στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας και έρχεται σαν ένα ακόμα, αλλά πιο επικίνδυνο από κάθε άλλη φορά, αντιδημοκρατικό μέτρο στη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα".

Με ανάλογη ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου υπογραμμίζει:

"Νέα διάσταση αυταρχισμού και περιορισμού των πολιτικών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, δίνει η απόφαση του Αρείου Πάγου, που απαγορεύει τη λειτουργία πολιτικών οργανώσεων στους χώρους δουλιάς. Η επικίνδυνη για τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων απόφαση έρχεται σε μια περίοδο όξυνσης του αυταρχισμού και εκφασισμού της δημόσιας ζωής, μετά από σειρά δικαστικών αποφάσεων για παράνομες απεργιακές κινητοποιήσεις, κηρυγμένες από Ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ.

Η απόφαση αυτή επιδιώκει να εμποδίσει τη συσπείρωση και να κάμψει τον αγώνα της εργατικής τάξης και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των πολυεθνικών". Και προσθέτει η ανακοίνωση του ΕΚ Ζακύνθου:

Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων είναι η καλύτερη απάντηση σ' όλους αυτούς που μεθοδεύουν τον περιορισμό των πολιτικών, συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, που δε μας παραχωρήθηκαν, αλλά κατακτήθηκαν στην πολύχρονη ταξική πάλη. Η καλύτερη απάντηση είναι ο ξεσηκωμός για την προστασία των εργασιακών σχέσεων την Πέμπτη 23 Ιούλη στην πανελλαδική απεργία.Η καλύτερη απάντηση είναι η ανατροπή τέτοιων αποφάσεων στην πράξη.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τα συνδικάτα, τους φορείς όλους να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να μην επιτρέψουν να εφαρμοστούν στη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ