Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εύγε" κ. Ρέππα!

Η πολιτική ενημέρωση, στην οποία προβαίνει η κυβέρνηση, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, μεγαλούργησε χτες. Ο κ. Ρέππας, και ενώ ρωτήθηκε για την κατάσταση στην "Ολυμπιακή", τι λέτε ότι θυμήθηκε; Θυμήθηκε, με πολύ "πόνο ψυχής", όπως πιστοποίησε σε όσους τον άκουσαν ο ...μελαγχολικός τόνος της φωνής του, τα "επεισόδια" και τις "βιαιοπραγίες", που πέραν από το χώρο του αεροδρομίου, απαντώνται και σε άλλους χώρους, με πρωταγωνιστές βουλευτές, όπως είπε... Φυσικά, τη στιγμή που έκανε αυτή την ακροβασία, δεν είχε στο μυαλό του ούτε τον ..."εραστή χωρίς έλεος", βουλευτή της ΝΔ, κ. Γιοβανούδα, ούτε τον επιθεωρητή Κάλαχαν (σ.σ.: συγγνώμη τον κ. Γιακουμάτο εννοούσαμε). Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα σε ένα μαζικό χώρο, όπως οι αερομεταφορές, αλλά και στα γεγονότα, όπως συμπλήρωσε, έξω από τα εξεταστικά κέντρα, ο κ. Ρέππας επανέφερε, με έμμεσο τρόπο, μια πρόσφατη αθλιότητα, την οποία είχε εκσφενδονίσει πρόσφατα: Ολοι θυμούνται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο πρωθυπουργός του ήταν που κατηγορούσαν τους βουλευτές του ΚΚΕ ότι "προπηλάκιζαν" και καλούσαν "σε διασάλευση της εννόμου τάξεως", επειδή συμπαραστάθηκαν στους αγώνες των εκπαιδευτικών! Συνεπώς, ιδού ο ένας πυλώνας της μεγαλοπρεπούς κυβερνητικής αθλιότητας: Επαναφορά των αντικομμουνιστικών μυθευμάτων περί "ΚΚΕ τραμπούκων"!

***

Ομως, υπάρχει και ο δεύτερος πυλώνας του "εκσυγχρονιστικού" οικοδομήματος λάσπης που έχτισε χτες ο κ. Ρέππας. Διότι, τεχνηέντως, και σε μια στιγμή που όλοι συζητούν τα "κατορθώματα" των Γιακουμάτου - Γιοβανούδα, μετέφερε τη συζήτηση από τους "βιαιοπραγούντες βουλευτές" του ΚΚΕ, που κατηγορούνται για βιαιοπραγία (!), επειδή στέκονται στο πλευρό εκείνων που χτυπούν τα ΜΑΤ, στις βιαιοπραγίες και εξαλλοσύνες των βουλευτών της ΝΔ! Με λίγα λόγια, χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέδειξε τη μέγιστη "γκαιμπελοσύνη" της θητείας του: Επειδή "η βία είναι κακό πράγμα" (κανείς τους δε μιλάει για τη μέγιστη βία, την εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπως έλεγε ο Κ. Μοσκώφ), και μετερχόμενος τη συκοφαντία περί "βίαιης" στάσης των βουλευτών του ΚΚΕ, εξομοίωσε τους βουλευτές, που επιτελούν το έργο τους, υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα, με τους "εθνοσωτήρες" που, είτε ξυλοκοπούν τις ερωμένες τους, είτε το παίζουν "πιστολέρο - εκδικητές"!

***

Γι' αυτή του τη συμβολή στον "εκσυγχρονισμό", του ανήκει κάθε έπαινος του κ. Ρέππα. Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός θα το εκτιμήσει δεόντως, που ο υπουργός εκτελεί με τέτοια πιστότητα τις εντολές του (γιατί εντολές του κ. Σημίτη εκτελεί ο κ. Ρέππας) και σε χρόνο εύλογο θα τον ανταμείψει. Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους κυρίους Τσακλίδη (που ξυλοκοπεί διαιτητές ποδοσφαιρικών αγώνων) και Κεδίκογλου (που χειροδικεί εναντίον συναδέλφων του στη Βουλή), η ανταμοιβή, ίσως, καθυστερήσει...

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ