Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργοτάξιο - "παγίδα" στη Θεσπρωτία

Τις σοβαρές ελλείψεις μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων από την τεχνική εταιρία "ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΕ", που έχει αναλάβει την αποπεράτωση μέρους της Εγνατίας οδού, στην περιοχή Μεσοβουνίου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, προειδοποιεί ότι η ζωή των εργαζομένων μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο, αφού στην υπό διάνοιξη γαλαρία η εταιρία - προκειμένου να συντομεύσει την αποπεράτωση του έργου - χρησιμοποιεί για ανατινάξεις εργαζόμενους που καμία σχέση δεν έχουν με εκρηκτικά!Κι αυτό παρότι ο νόμος ορίζει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες πρέπει να έχουν άδεια και εμπειρία. Η εταιρία διαθέτει σήμερα μόνο δύο γομωτές, που εργάζονται επί 12ωρης βάσης, ενώ πρόσφατα απέλυσε τον γομωτή Κ. Καραβίδα, από τα ιδρυτικά μέλη του εργοταξιακού σωματείου, επειδή αντέδρασε σ' αυτή την κατάσταση!

Στο εργοτάξιο δεν υπάρχει ασθενοφόρο, ούτε νοσοκόμος για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος. Δε γίνεται τακτικός έλεγχος για την ασφάλεια του έργου. Δεν υπάρχει γιατρός εργασίας, ενώ δε δίνεται στους εργαζόμενους γάλα, δεν υπάρχουν ψύκτες για κρύο νερό. Οι χώροι στέγασης ειδικά αυτή την περίοδο γίνονται φούρνοι, αφού δεν κλιματίζονται, ενώ επιπλέον δε γίνεται συστηματική καθαριότητα, ούτε απολύμανσή τους.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς και ειδικά το νομάρχη να παρέμβουν για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ