Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση ΕΚΑ για "ΑΤΤΑΛΟ"

Την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά της διεύθυνσης της επιχείρησης"ΑΤΤΑΛΟΣ" καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για το λόγο ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες επαφής με την Επιθεώρηση Εργασίας και το υπουργείο Εργασίας, για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, χωρίς κανένα λόγο προχώρησε στην απομάκρυνση του Γ. Ξυπόλητου,αντιπρόεδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ",από το χώρο εργασίας του.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση προχώρησε σ' αυτή την ενέργεια την προηγούμενη Πέμπτη, όταν ο Γ. Ξυπόλητος παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος των εργαζομένων σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Μετά το τέλος της συνάντησης όταν ο συνδικαλιστής επέστεψε στο εργοστάσιο, του απαγορεύτηκε η είσοδος με την αιτιολογία ότι η άδεια του ήταν για όλη τη μέρα. Την επομένη δε βρήκε πουθενά την κάρτα του και όταν την αναζήτησε, πληροφορήθηκε από τον διευθυντή ότι έχει μεταφερθεί στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και να πάει να δουλέψει εκεί.

Εκείνη τη μέρα, συνδικαλιστές του "ΠΡΟΜΗΘΕΑ" με επικεφαλής τον Γ. Σταυρόπουλο,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, που μετέβησαν στο εργοστάσιο προκειμένου να μοιράσουν ανακοινώσεις, δέχτηκαν την επίθεση πέντε τραμπούκων υπό το βλέμμα του εργοδότη.

Στο μεταξύ, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε παράνομη την απομάκρυνση του συνδικαλιστή από το εργοστάσιο και διέταξε την επανατοποθέτησή του στο χώρο εργασίας, η διεύθυνση του "ΑΤΤΑΛΟΣ" αρνείται πεισματικά και του αποστέλλει τηλεγραφήματα για να παρουσιαστεί στη δουλιά του στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Δηλαδή από το Πικέρμι, στου Ζωγράφου. Ο Γ. Ξυπόλητος παρουσιάζεται κάθε μέρα στο εργοστάσιο στο Πικέρμι, όμως δεν του επιτρέπεται η είσοδος.

Το ΕΚΑ ζητά από την επιχείρηση να επανατοποθετήσει τον Γ. Ξυπόλητο στο χώρο στον οποίο εργαζόταν έως τώρα. Επίσης, απαιτεί την πιο αποτελεσματική παρέμβαση της Πολιτείας και προειδοποιεί ότι αν δεν περιοριστεί η αυθαιρεσία του εργοδότη, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ