Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήκωσε ρολά το ΜΙΝΙΟΝ

Πολύωρη κατάληψη πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στην Εθνική

"Κάρτα" ξαναχτυπάνε από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ μετά από πολλούς μήνες, αφού πια το μόνο που μένει για να σηκώσει ρολά το κατάστημα είναι να συνεδριάσουν οι μέτοχοι και να εκλέξουν νέα διοίκηση. Χτες, στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι ήταν ικανοποιημένοι από την απόφαση του Πολιτικού Εφετείου της Αθήνας, σημείωσαν όμως ότι πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα και ότι θα βρίσκονται σε θέση μάχης γιατί μεγάλα συμφέροντα εξακολουθούν να πιέζουν για να μην ανοίξει το κατάστημα.

Ενα απ' αυτά τα προβλήματα είναι και η άρνηση της Εθνικής Τράπεζας να δώσει στους εργαζόμενους μια μικρή οικονομική ενίσχυση από τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σ' αυτή και προέρχονται από εισπράξεις του καταστήματος το διάστημα που λειτουργούσε υπό πτώχευση και οι εργαζόμενοι δούλευαν χωρίς να πληρώνονται.

Χτες, μετά τη συνέλευση οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πολύωρη κατάληψη της Εθνικής στην Ομόνοια, απαιτώντας από τον διευθυντή την καταβολή των χρημάτων τους. Αυτό δεν έγινε δυνατό, αφού όπως ειπώθηκε στους εργαζόμενους απαιτούνται πολλές νομικές διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από την τράπεζα αργά το απόγευμα, προειδοποιώντας όμως ότι τη Δευτέρα θα βρίσκονται πάλι εκεί.

Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκαν χτες ο Χ. Κατσώτης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο γγ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Π. Σοφός και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ