Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α' ΟΜΙΛΟΣ
Μάχη για την κορυφή

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα την Ιταλία, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της προκριματικής φάσης

Η πιο μεγάλη μέρα του "πολέμου" ίσως αποδειχτεί η σημερινή για την Εθνική ομάδα, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια γνωστή κυρία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Ιταλία. Θεωρητικά οι δύο μονομάχοι θα διεκδικήσουν με πείσμα την 1η θέση του Α' ομίλου, άρα όποιος χάσει μάλλον δεν έχει τύχη όσον αφορά την κορυφαία θέση. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ενωμένοι σαν μια γροθιά θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα και για λόγους γοήτρου, αφού μια νίκη κόντρα σε μια ισχυρή δύναμη του μπάσκετ δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. "Κόντρα στην Ελλάδα θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, αλλά να φανούμε και ακόμα καλύτεροι στην επίθεση. Δεν ξεχωρίζω κάποιον παίκτη ιδιαίτερα από τον αντίπαλο, όμως είναι επτά - οκτώ που μπορούν να γυρίσουν ένα ματς".

Ηταν οι δηλώσεις του τεχνικού της Ιταλίας Μπόγκνταν Τάνιεβιτς για τη σημερινή κόντρα στο ΣΕΦ. Πάντως, οι γείτονες έδειξαν αδυναμία στο σουτ από την περιφέρεια κόντρα στη Σενεγάλη, όμως όταν η μπάλα πήγε στους ψηλούς οι Ιταλοί πήραν τα πάνω τους.

Ασφαλώς η απουσία του τραυματία Κάρλτον Μάγερς είναι καταλυτική.

"Μας λείπει αυτός ο παίκτης, ίσως να μην παίξει και κόντρα στην Ελλάδα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις", συμπλήρωσε ο Τάνιεβιτς.

Το άλλο ματς του Α' ομίλου είναι ανάμεσα στον Καναδά και τη Σενεγάλη.

"Μυστήριο" καλύπτει την ενδεχόμενη πορεία και των δύο ομάδων.

Οι Αφρικανοί τα πήγαν μια χαρά απέναντι στους Ιταλούς, ενώ οι Καναδοί την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αντιμετώπιζαν την Εθνική μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχασαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ