Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΠΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ 83 - 59
Με όπλο την άμυνα

Δεν είναι για πέταμα, αλλά ούτε κι η καλύτερη ομάδα του 13ου Μουντομπάσκετ είναι οι ΗΠΑ. Μια ντουζίνα αγωνιστές έχει στη διάθεσή του ο Ρ. Τομζάνοβιτς και τίποτα παραπάνω. Αν τους πιέσεις μπορεί να τους... σκοτώσεις. Αν αφήσεις να επιβάλουν αυτοί το ρυθμό τους, έχασες τ' αβγά και τα καλάθια, κάτι ανάλογο έπαθαν κι οι Βραζιλιάνοι. Οσοι είχαν δυνάμεις και εναλλακτικές λύσεις κοντά στη ρακέτα, προσπαθούσαν. Στο 11' προηγήθηκαν 15 - 20, αλλά... Οι Αμερικανοί κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 40 - 32. Στην επανάληψη οι Βραζιλιάνοι ήταν θεατές κι η τελική διαφορά έφτασε σε επίπεδα λογικά. Το 83 - 59 προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Ρ. Γκαρσία κάνοντας λόγο για άπειρη ομάδα, νεαροί παίκτες, και διαφορετική διαιτησία σε σύγκριση με το πρωτάθλημα της χώρας του. "Στην Ευρώπη παίζεται πιο δυναμικό μπάσκετ. Στη Βραζιλία σφυρίζουν εύκολα. Είμαστε δύο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές, έχουμε ένα καλό όνομα και πρέπει να το κρατήσουμε ψηλά" υπογράμμισε.

Ο Ρ. Τομζάνοβιτς απέδωσε τη διαφορά στην άμυνα των παικτών του. "Πιστεύουμε στην άμυνα. Βάση του παιχνιδιού αυτής της ομάδας είναι η άμυνα. Στο ξεκίνημα που δεν έμπαιναν τα σουτ, η άμυνα μάς κράτησε στο παιχνίδι. Εχω 12 ισάξιους παίκτες. Ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής. Σήμερα (χτες) ήταν ο Χόκινς", κατέληξε.

ΗΠΑ: Λάνγκτον 6 (2),, Χόκινς 12, Γκάρις 2, Σάσερ 9, Κινγκ 7, Εντουαρντς 5 (1), Ολιβερ 1, Αλέξις 13 (2), Τζ. Κινγκ 8, Γουντ, Αμάγια 7, Μίλερ 12.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ματσάντο, Φονσέκα 10 (2), Κατσιολάτο 11 (1), Βιάνα 11, Βαρελάο 1, Φεράτσιου 2, Ρούμπενς, Ζόσουελ 7, Κλάφκε 12 (3), Χέρκε 5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ