Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Διάλογος κωφών

ΚΟΛΟΜΠΟ.- "Χωρίς αποτέλεσμα" φαίνεται πως έληξαν οι περιλάλητες συνομιλίες των πρωθυπουργών Ινδίας και Πακιστάν, Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ και Ναουάζ Σαρίφ, στο περιθώριο της Συνόδου της SAARC, στη Σρι Λάνκα.

Οι συναντήσεις ανάμεσα στους δύο ηγέτες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου της Ενωσης των χωρών της Νότιας Ασίας για την Περιφερειακή Συνεργασία, "δεν είχαν αποτέλεσμα", είπε ο Σαρίφ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "The Island" της Σρι Λάνκα, χαρακτήρισε τις επαφές "αποτυχία. Το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Δεν ήρθαμε εδώ για να χάνουμε το χρόνο μας". Ο Πακιστανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι η άσχημη στάση της Ινδίας στο θέμα του διαφιλονικούμενου κρατιδίου του Κασμίρ ήταν ο βασικός λόγος της αποτυχίας των συνομιλιών.

Εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε πάντως πως "ο διάλογος Πακιστάν - Ινδίας παραμένει σε στασιμότητα (... αλλά) αναμένεται οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα συναντηθούν στο πλαίσιο της επικείμενης Διάσκεψης Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων στη Νότιο Αφρική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ