Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Προκρίθηκαν 12 εταιρίες για τη συμμετοχή τους στις ΕΠΑ

Δώδεκα από τις δεκαεφτά συνολικά εταιρίες, που υπέβαλαν προσφορές στο διαγωνισμό για την ίδρυση των Εταιριών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), επιλέχτηκαν στο πρώτο στάδιο της αξιολόγησης, ενώ 6 αποκλείστηκαν καθώς είτε δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ΔΕΠΑ, είτε κρίθηκαν ασύμφορες οικονομικά. Στη συνέχεια αναμένεται η περαιτέρω ενημέρωση των ενδιαφερόμενων και αμέσως μετά η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των υποψηφίων συγκέντρωσε κυρίως η περιοχή της Αττικής, για την οποία υποβλήθηκαν 7 προσφορές και ακολούθησε η Θεσσαλονίκη συγκεντρώνοντας 5 προσφορές, ενώ για τη Θεσσαλία υποβλήθηκε μόνο μία προσφορά από ιταλική εταιρία, η οποία και απορρίφθηκε για οικονομικούς λόγους.

Η κατανομή αυτή του ενδιαφέροντος των υποψηφίων είναι ενδεικτική για την πορεία της ανάπτυξης του έργου του φυσικού αερίου, το οποίο ουσιαστικά επαφίεται στους ιδιώτες. Οπως είναι ήδη γνωστό, στις υπό ίδρυση ΕΠΑ θα συμμετέχουν με ποσοστό 49% ιδιώτες, και μάλιστα πολυεθνικές, οι οποίες θα έχουν και το μάνατζμεντ και θα αποφασίζουν για την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου, με βάση την κερδοφορία που θα αποφέρει σε αυτούς η κάθε περιοχή. Δεν είναι εξάλλου τυχαία η έλλειψη ενδιαφέροντας για την περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία σε αντίθεση με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη είναι αραιοκατοικημένη και άρα δεν έχει αρκετούς καταναλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ