Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Με μεγάλη άνοδο έκλεισε ο γενικός δείκτης τον Ιούλη

Θετική κατεύθυνση είχε τον Ιούλη η χρηματιστηριακή αγορά, αφού οι τιμές των περισσότερων μετοχικών τίτλων σημείωσαν αύξηση με συνέπεια να παρατηρηθεί ισχυρή άνοδος του γενικού επιπέδου των τιμών των μετοχών και ο γενικός δείκτης να σημειώσει διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ. Αυτό επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο για την επισκόπηση των χρηματιστηριακών εξελίξεων του μήνα Ιούλη 1998, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα, από τις 23 χρηματιστηριακές συνεδρίες του Ιούλη, σε 4 συνεδρίες σημειώθηκαν ιστορικά ρεκόρ, με αυτό των 4.214 μονάδων στις 21-7-98 να αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Αναλυτικότερα, τον Ιούλη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα:

  • Ο γενικός δείκτης τιμών μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) που καταρτίζει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Ιονικής Τράπεζας και καλύπτει το σύνολο των μετοχικών τίτλων που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ, έκλεισε στις 4.168 μονάδες στο τέλος του μήνα και σημείωσε άνοδο κατά 585 μονάδες ή 16,33% έναντι του τέλους του προηγούμενου μήνα, κατά τον οποίο επίσης είχε ανέλθει, στις 3.583 μονάδες.
  • Παράλληλα, σημαντική αύξηση εμφάνισε η μηνιαία αξία των συναλλαγών της Κύριας Αγοράς του ΧΑΑ, που έφτασε τα 1.501.386 εκατ. δρχ. (προσωρινά στοιχεία), έναντι 1.185.472 εκατ. δρχ. του προηγούμενου μήνα - δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 315.914 εκατ. δρχ. ή 26,65%.
  • Η αξία των συναλλαγών του μήνα κινήθηκε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα (άνοδος κατά 439,6%) συγκρινόμενη με την αξία (278.248 εκατ. δρχ.) του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου χρόνου.

Γενικά ο μήνας Ιούλης 1998 χαρακτηρίστηκε από τη μεγαλύτερη κατά το α' 15ήμερο και τη μικρότερη κατά το β' 15ήμερο μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών, αναφορικά με τα αντίστοιχα διαστήματα του προηγούμενου μήνα και τις σχετικά έντονες διακυμάνσεις στα ημερήσια επίπεδα τιμών των μετοχών κατά τις περισσότερες συνεδρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ